وبلاگ

مخزن آب تاشو چیست؟ ۱۵ کاربرد مخزن آب بالشتی

مخزن آب تاشو چیست؟ 15 کاربرد مخزن آب بالشتی

مخزن آب بالشتی چیست؟

مخزن آب تاشو یا مخزن آب بالشتی نوعی مخزن آب قابل حمل و بسیار سبک است که می‌توان آن را به‌راحتی جمع کرد. این مخزن از ماده PVC ساخته می‌شود و بسیار انعطاف‌پذیر است. شکل ظاهری مخزن تاشو شبیه یک بالشت بزرگ یا یک کیسه است و به همین دلیل، به آن مخزن آب کیسه‌ای یا بالشتی نیز میگویند. این تانکر به‌قدری سبک است که حتی یک نفر هم به‌راحتی می‌تواند آن را جابه‌جا کند. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به بررسی ویژگی‌ها و کاربردهای مخزن آب تاشو می‌پردازیم.

کاربرد مخزن تاشو

مخزن آب تاشو برای نگهداری و مراقبت از آب در برابر هرگونه آلودگی به کار می‌رود. این مخازن توانایی نگهداری مقادیر بسیار زیادی آب را دارند و قیمت آن‌ها بسیار پایین است. از این رو می‌توان آن‌ها را در مکان‌های مختلفی به کار گرفت. کاربردهای مخزن آب بالشتی را در ادامه معرفی می‌کنیم.

      1. آبیاری زمین‌های کشاورزی
      2. تأمین آب مورد نیاز دام‌ها
      3. ذخیره و نگهداری آب شرب منازل
      4. ذخیره آب در مناطق دوردست که به آب لوله‌کشی دسترسی ندارند
      5. ذخیره آب برای آتش‌نشانی
      6. تأمین آب آشامیدنی در بیمارستان‌ها
      7. ذخیره آب شرب برای زمان‌های اضطراری
      8. ذخیره آب شرب در کشتی یا قایق
      9. قابل استفاده در عملیات نظامی کوچک
      10. قابل استفاده در مسافرت‌ها (اندازه‌های کوچک)
      11. پروژه‌های ساختمانی
      12. مکان‌های تفریحی عمومی و ورزشی
      13. استفاده در معادن
      14. استفاده در مدارس
      15. تأسیسات صنعتی

بنابراین مخزن آب تاشو در تمامی شرایط می‌تواند یک منبع برای ذخیره آب باشد که به‌راحتی قابل حمل و به‌آسانی در دسترس است. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای مخزن آب بالشتی می‌پردازیم.

  • امدادرسانی و خدمات اضطراری در حوادث و بلایا

پس از برخی حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی، دسترسی به آب سالم با مشکلات جدی مواجه می‌شود. مخزن آب کیسه‌ای وسیله‌ای است که می‌تواند به‌سرعت برای تأمین آب آشامیدنی در محل حادثه مستقر شود. قابل حمل بودن و نصب آسان، این تانکرها را در اقدامات امدادرسانی در بلایای طبیعی ارزشمند می‌سازد و تضمین می‌کند که آب تمیز و سالم در محل مورد نیاز به‌سرعت در دسترس خواهد بود.

  • استفاده در صنعت کشاورزی

کشاورزی اغلب برای آبیاری به حجم زیادی آب به‌ویژه در مناطق مستعد خشک‌سالی نیاز دارد. مخزن آب تاشو می‌تواند آب را برای محصولات کشاورزی و مصرف دام‌ها ذخیره و توزیع کند. قابلیت جابه‌جایی این تانکر به کشاورزان اجازه می‌دهد تا مخزن آب بالشتی را در اطراف زمین‌های کشاورزی خود قرار دهند. به این ترتیب آن‌ها مصرف آب را بهینه می‌کنند و هدر رفت را کاهش می‌دهند.

  • پروژه‌های ساختمانی

پروژه‌های ساختمانی نیاز به تأمین آب برای کاربردهای مختلف از جمله اختلاط بتن، مهار گردوغبار، تمیز کردن تجهیزات و تأمین آب شرب برای کارکنان دارند. مخزن آب تاشو این قابلیت را دارد که در محل پروژه، راه‌اندازی شود تا منبع آب در دسترس را فراهم کند. علاوه بر این، کارایی عملیاتی را افزایش و زمان توقف را کاهش می‌دهند.

  • مکان‌های تفریحی و فضای باز

مخزن آب کیسه‌ای در محیط‌های تفریحی و فضای باز، مانند کمپینگ‌ها، جشنواره‌ها و رویدادهای ورزشی نیز محبوب هستند. این مخازن یک راه‌حل مناسب و موقت برای ذخیره آب ارائه می‌دهند و تضمین می‌کنند که شرکت‌کنندگان به آب تمیز برای شرب و بهداشت دسترسی دارند.

  • انواع مخزن تاشو

مخزن آب تاشو معمولاً از جنس وینل کلراید یا همان pvc ساخته می‌شود؛ بنابراین زمانی که از انواع مختلف آن سخن به میان می‌آید، منظور تفاوت در جنس ماده اولیه نیست.

در نتیجه وقتی در مورد انواع مخزن آب تاشو صحبت می‌کنیم، ویژگی دیگری مد نظر داریم. این ویژگی و تفاوت، محل قرارگیری مخزن است. به عبارتی می‌توان گفت تنها تفاوت انواع مخزن آب بالشتی، مکان قرارگیری این مخازن است. به‌طور کلی انواع این مخازن را می‌توان به‌صورت زیر تقسیم‌بندی نمود:

      1. مخزن آب بالشتی سیار
      2. مخزن آب تاشو مستقر در سطح
      3. مخزن آب کیسه‌ای عمودی
      4. مخزن آب بالشتی دیواری

قابل ذکر است که pvc نوعی پلاستیک است. از این رو مخزن آب بالشتی نوعی تانکر پلاستیکی به شمار می‌آید. در ادامه انواع مخزن آب کیسه‌ای را بررسی می‌کنیم.

۱. مخزن آب بالشتی سیار

از این منبع برای حمل آب در هنگام بروز اختلال در شبکه آب‌رسانی استفاده می‌شود. زمانی که در شهرها، روستاها و مناطق صعب‌العبور مشکلی در توزیع آب به وجود می‌آید، این مخازن را می‌توان با استفاده از وسایلی مانند وانت و نیسان به مناطق مورد نظر حمل نمود. برای این کار معمولاً ظرفیت‌های ۵۰۰ لیتر تا ۴۰۰۰ لیتر را به کار می‌گیرند. در هنگام حمل برای سالم ماندن تانکر از نگه‌دارنده گوشه‌های مخزن استفاده می‌کنند.

۲. مخزن آب تاشو مستقر در سطح

اگر بخواهیم از یک تانکر به‌صورت همیشگی و مستقر استفاده کنیم، از این منبع کمک می‌گیریم. مخزن آب تاشو در این حالت دارای ظرفیت‌هایی تا ۱۰۰۰۰ لیتر خواهد بود که برای قرارگیری آن بر روی سطح زمین، یک پارچه در زیر آن پهن می‌شود. این پارچه همراه با مخزن ارائه می‌گردد.

۳. مخزن آب کیسه‌ای عمودی

اکثر مخازن کیسه‌ای به‌صورت افقی روی زمین قرار می‌گیرند اما برخی از نمونه‌ها وجود دارند که قابلیت قرارگیری به‌صورت عمودی را نیز دارند. به این مخازن، مخزن آب تاشو عمودی میگویند.

۴. مخزن آب بالشتی دیواری

در برخی نمونه‌های مخزن آب تاشو، می‌توان تانکر را بر روی دیوار نصب نمود. در این صورت امکان بهره‌گیری از فضا بیشتر خواهد بود. به این نمونه‌ها، مخزن آب بالشتی دیواری میگویند.

15 کاربرد مخزن آب بالشتی

مزایای مخزن تاشو

در مقالات پیشین انواع مخزن آب و ویژگی‌ها آن‌ها را بیان نمودیم. در این بخش از این مقاله، می‌خواهیم بدانیم مخزن آب تاشو چه مزایایی دارد و چرا باید از این مخازن استفاده کنیم. ابتدا فهرستی از مزایای آن را معرفی و در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

      1. نصب آسان
      2. عدم تغییر در بو و مزه آب
      3. کاهش هزینه‌های خرید، حمل‌ونقل و نصب
      4. انعطاف‌پذیری
      5. وزن فوق‌العاده سبک
      6. سازگاری با نیازهای شما
      7. قیمت مناسب
      8. نصب سریع
      9. جابه‌جایی آسان
      10. زیبایی
      11. کاهش انتشار CO2
      12. مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
      13. قابل استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی
      14. نگهداری آسان و کم‌هزینه
      15. صرفه‌جویی در فضا
      16. سازگار با محیط‌زیست
      17. دوام و استحکام
  • نصب سریع و آسان

راه‌اندازی یک مخزن آب تاشو یک فرآیند سریع و ساده است که به حداقل ابزار و نیروی انسانی نیاز دارد. این ویژگی در مواقع اضطراری که زمان بسیار مهم است، بسیار می‌تواند کمک کند. برای استفاده موقت یا دائمی، این مخازن را می‌توان به‌سرعت راه‌اندازی کرد تا راه‌حل‌های ذخیره‌سازی فوری آب را ارائه دهند. علاوه بر این برای نصب مخزن آب تاشو نیاز به تیم تخصصی وجود ندارد. به همین دلیل به‌راحتی می‌توانید آن را نصب کنید. این کار باعث کاهش هزینه‌ها نیز می‌شود.

  • عدم تغییر بو و مزه آب ذخیره شده در مخزن

در بسیاری از موارد، زمانی که آب به مدت طولانی در یک تانکر می‌ماند، طعم و بوی آن تغییر می‌کند. این اتفاق در مخزن آب تاشو نمی‌افتد.

  • کاهش هزینه ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل

مخزن آب بالشتی حجم بسیار کمی دارد. به همین دلیل حمل آن نیاز به وسایل نقلیه بزرگ ندارد. از طرفی هزینه خرید آن نیز بسیار کم است؛ بنابراین برای کسانی که می‌خواهند با صرف هزینه کم به ذخیره‌سازی آب بپردازند، بسیار مفید و کارآمد خواهد بود.

  • انعطاف‌پذیری

این مخازن آن‌قدر انعطاف‌پذیر هستند که می‌توانید آن‌ها را تا کنید! همچنین می‌توانید به‌تنهایی آن را جابه‌جا کنید و از محلی به محل دیگر ببرید. بدون اینکه آسیبی به آن وارد آید و یا شما را با سختی مواجه کند.

  • فوق‌العاده سبک

مخزن آب تاشو از نوعی پلیمر به نام pvc تولید می‌شود. به همین دلیل بسیار سبک است. به‌طوری که حتی می‌توان آن را به‌تنهایی جابه‌جا نمود. این یک مزیت بزرگ برای مخازنی است که حجم بسیار بالایی دارند.

  • صرفه‌جویی در فضا

مخزن آب تاشو برای صرفه‌جویی در فضا بسیار کارآمد هستند. هنگامی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید، می‌توانید آن‌ها را تا کنید و ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل آن را راحت و بدون دردسر انجام دهید. این ویژگی به‌ویژه برای مکان‌های دور با ظرفیت ذخیره‌سازی محدود یا برای عملیاتی که نیاز به جابه‌جایی مکرر دارند مفید است.

  • حمل‌ونقل آسان

وزن سبک مخزن آب تاشو، حمل‌ونقل آن‌ها را آسان می‌کند. برخلاف مخازن سفت و سخت حجیم، این مخازن انعطاف‌پذیر می‌توانند فشرده شده و در وسایل نقلیه کوچک‌تر قرار بگیرند و به مناطق دورافتاده یا صعب‌العبور منتقل شوند. این سهولت حرکت برای شرایط اضطراری، واکنش به بلایای طبیعی و نیازهای ذخیره موقت آب بسیار مفید است.

  • دوام و استحکام

با وجود انعطاف‌پذیری و طراحی سبک، مخزن آب بالشتی برای تحمل شرایط سخت ساخته شده است. مواد با کیفیت بالا و فرآیند تولید تقویت شده، این مخزن را در برابر دماهای شدید (دمای کاری: -۴۰ تا ۹۰ درجه)، اشعه فرابنفش و سایش مقاوم می‌کند. این دوام، طول عمر بالا و عملکرد قابل اعتماد را در محیط‌های مختلف تضمین می‌کند.

  • سازگار با محیط‌زیست

مخزن آب کیسه‌ای از مواد قابل بازیافت ساخته شده و از شیوه‌های سازگار با محیط‌زیست پشتیبانی می‌کند. شکل فشرده آن‌ها در حین حمل‌ونقل، مصرف سوخت و انتشار کربن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، استفاده از این مخازن در برداشت آب باران و ابتکارات حفاظت از آب، مدیریت پایدار آب را ارتقا می‌دهد و به حفظ این منبع حیاتی کمک می‌کند. برای شرایط اضطراری، استفاده از مخازن بالشی برای مدیریت فاضلاب نیز یک راه‌حل واکنش سریع است که فعالیت‌ها را با ضایعات کمتر راحت می‌کند.

مجموع این ویژگی‌ها، استفاده از مخزن آب بالشتی را برای بسیاری از افراد و صنایع به یک گزینه عالی تبدیل می‌کند.

معایب مخزن آب کیسه‌ای

علاوه بر مزایایی که تاکنون ذکر کردیم، مخزن آب تاشو دارای معایبی نیز هست که در هنگام خرید باید به آن‌ها توجه کنید. توجه به این معایب کمک می‌کند مخزنی را انتخاب کنید که بیشترین مطابقت را با نیازها و ویژگی‌ها مد نظر شما دارد. به‌طور کلی معایب مخزن آب بالشتی عبارت است از:

      1. طول عمر کوتاه نسبت به مخازن پلی اتیلن و فولادی
      2. دشواری در تمیز کردن داخل منبع
      3. عدم توانایی نصب در هر سطح
      4. قیمت بالاتر نسبت به مخزن آب پلی اتیلن
      5. طولانی بودن مدت‌زمان تخلیه کامل
      6. عدم مقاومت در برابر نور خورشید و اجسام تیز
        بنابراین برای یک انتخاب عالی، بهتر است این معایب را نیز مد نظر قرار دهید.

جنس مخزن تاشو

مخزن آب تاشو را از مواد پلیمری می‌سازند. این مواد اولیه، در بیشتر موارد با مواد ضد آب پوشانده می‌شود. این مواد ضد آب همان پلی وینل کلرید یا PVC است. البته در برخی نمونه‌ها می‌توان از پلی یورتان یا همان PU نیز استفاده کرد. علاوه بر این موادی نظیر الاستومر سیلیکونی، فلوئوروپلیمرها و موم نیز قابل استفاده است.

ظرفیت مخزن تاشو

اگر به دنبال یک مخزن آب تاشو بسیار کوچک برای یک مسافرت کوتاه‌مدت هستید و یا می‌خواهید آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی خود را ذخیره کنید، یا اگر می‌خواهید برای پروژه‌ی ساختمانی آب مورد نیاز خود و پروژه را تأمین نمایید، در همه این حالات می‌توانید روی یک مخزن آب بالشتی حساب کنید؛ زیرا این مخازن طیف بسیار گسترده‌ای از ظرفیت‌های مختلف را پوشش می‌دهد. از یک مخزن ۵ لیتری تا مخازن بزرگ ۷۰۰۰۰۰ لیتری.

بنابراین نگرانی در مورد حجم مخزن آب تاشو وجود ندارد.

اقدامات لازم پیش از نصب مخزن تاشو

هر مخزن برای اینکه طول عمر بالایی کسب کند، نیازمند نگهداری و توجه به برخی نکات است. در این بخش نکات مربوط به نگهداری مخزن آب تاشو را بررسی می‌کنیم.

      1. بهتر است این تانکر را در فضای باز نگهداری نمایید.
      2. اطمینان حاصل کنید که محل مورد نظر فاقد حیوانات جونده و هر حیوانی است که می‌تواند به تانکر شما آسیب وارد کند. برای این کار می‌توانید محل تانکر را حصار کشی کنید.
      3. هرازگاهی مخزن آب بالشتی و اتصالات آن را بررسی کنید و تانکر را شستشو دهید.
      4. اجسام تیز و برنده را در اطراف مخزن آب تاشو قرار ندهید.
      5. در صورت بروز سرمای شدید، اتصالات و شیرهای تخلیه را عایق‌کاری کنید تا با این کار از یخ‌زدگی آب جلوگیری نمایید.
      6. بر روی مخزن آب تاشو راه نروید. اگرچه این تانکر بسیار مقاوم است اما در صورتی که خیس باشد، امکان سرخوردن از روی آن وجود دارد.

جمع‌بندی و سخن پایانی

مخزن آب تاشو یکی از مخازن پلاستیکی است که حجم بسیار کم و وزن بسیار سبکی دارد. این مخازن بسیار انعطاف‌پذیر هستند. تا جایی که می‌توان آن‌ها را تا کرد و به‌راحتی حمل نمود. مخزن آب بالشتی قیمت مناسب‌تری نسبت به مخازن فلزی و فولادی دارد و به‌راحتی می‌توانید بدون دانش تخصصی، آن را نصب کنید. برای خرید تانکر آب کیسه‌ای می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *