منبع آب گالوانیزه چیست؟
تانکر آب گالوانیزه نوعی مخزن آب محبوب است که از جنس نوعی فولاد ساخته شده است. این مخزن به دلیل دوام بالا و مقاومت در برابر خوردگی، میتواند سالهای طولانی مورد استفاده قرار گیرد. منبع آب گالوانیزه معمولاً از ورقهای فولادی ساخته میشود که با لایهای از روی پوشانده شده است تا از زنگزدگی و خوردگی محافظت شود. مخزن آب گالوانیزه اغلب در محیطهای روستایی و شهری برای کاربردهای مختلف از جمله ذخیره آب آشامیدنی، تأمین آب کشاورزی و حفاظت در برابر آتش استفاده میشود. آنها به دلیل طول عمر بالایی که دارند معروف و محبوب هستند. این ویژگی، آنها را به انتخابی مقرونبهصرفه برای نیازهای ذخیره سازی طولانیمدت آب تبدیل میکند. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به بررسی انواع تانکر آب گالوانیزه و ویژگیهای آن میپردازیم.
انواع تانکر آب گالوانیزه
تانکر آب گالوانیزه که نوعی تانکر آب استیل است، دارای انواع مختلفی است که هر یک ویژگیهای ظاهری و فنی متفاوتی دارند. این تفاوت، در نوع گالوانیزه کردن ورق، ضخامت ورق و شکل ظاهری هر یک از این مخازن قابل مشاهده است. بهطور کلی ورقهای ساخت منبع آب گالوانیزه با استفاده از یکی از روشهای زیر گالوانیزه میشود:
گالوانیزه گرم
در این روش، ورق فولادی در حمامی از فلز روی مذاب غوطهور میشود تا یک لایه محافظ بر روی ورق قرار گیرد. این کار، فلز را در برابر خوردگی مقاوم میکند؛ بنابراین میتوان از این ورق برای ساخت تانکر آب گالوانیزه استفاده نمود.
الکتروگالوانیزه
فولاد بهوسیله آبکاری با فلز روی، تبدیل به فولاد گالوانیزه میشود. در این روش یک لایه نازک از فلز روی، بر روی فولاد قرار میگیرد. شکل ظاهری تانکر آب گالوانیزهای که از این ورق ساخته میشود بسیار زیبا است. این ورق کاربردهای بسیار گستردهای دارد و به تانکر سازی محدود نمیشود.
گالوالوم
این روش، مقاومت فلز را در برابر خوردگی، بیشتر از سایر روشها افزایش میدهد. به عبارتی منبع آب گالوانیزهای که با استفاده از این ورق تولید میشود، مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و زنگزدگی دارد. این ورق با استفاده از آلیاژ روی و آلومینیوم پوشش داده میشود.
گالفان
ورقهایی که با استفاده از روش گالفان گالوانیزه میشوند، دارای درصد بالاتری از فلز آلومینیوم در لایه محافظ هستند. این ورقها مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند و برای محیطهای سخت نظیر محیطهای دریایی و صنعتی قابل استفاده هستند. علاوه بر ساخت تانکر آب گالوانیزه، این ورق در تجهیزات کشاورزی، پروژههای زیرساختی، پروژههای دریایی و دیگر صنایع قابل استفاده است.
علاوه بر روش گالوانیزه کردن، ضخامت ورق مخزن آب گالوانیزه نیز در کارایی و استفاده از آن تأثیر دارد و میتواند منشأ تفاوت بین مخازن گالوانیزه باشد.
انواع مخزن آب گالوانیزه از نظر مکان قرارگیری
دیگر عاملی که تانکر آب گالوانیزه را به گزینههای متعددی تبدیل میکند، شکل ظاهری و کاربرد تانکر است. در این راستا میتوان انواع منبع آب گالوانیزه را بدین صورت تقسیمبندی نمود:
- تانکر آب گالوانیزه هوایی
- مخزن آب گالوانیزه ماشینی یا کامیون تانکر
- منبع آب گالوانیزه چرخ دار
- تانکر آب گالوانیزه زیرزمینی
- منبع آب گالوانیزه زمینی
انواع مخزن آب گالوانیزه از نظر شکل ظاهری
در یک دستهبندی جزئیتر، میتوان منبع آب گالوانیزه را به شکل زیر معرفی نمود:
- مخزن آب گالوانیزه استوانهای افقی
- تانکر آب گالوانیزه استوانه عمودی
- منبع آب گالوانیزه مکعبی
- منبع آب گالوانیزه بیضی
- تانکر آب گالوانیزه مخروطی
هر یک از این اشکال در مکانها و کاربردهای بهخصوص قابل استفاده است. برای مثال منبع آب گالوانیزه استوانهای عمودی معمولاً بر روی زمین قرار میگیرد؛ اما تانکر آب گالوانیزه بیضی را معمولاً بر روی کامیون، ماشین و یا شاسی بهصورت چرخ دار نصب میکنند و برای تانکرهای قابل انتقال، قابل استفاده است.
علاوه بر این، تانکر آب گالوانیزه با حجم بسیار بالا را بهصورت مدولار یا ماژولار میسازند. به این صورت که پنلهای از پیش ساختهای وجود دارد که در هنگام نصب، آنها را به هم متصل میکنند. این مخازن معمولاً بهصورت مکعبی با ابعاد بسیار بزرگ وجود دارند و برای کاربردهای کشاورزی و ذخیره آب در مقیاس بالا کاربرد دارند.
به همین دلیل پیش از خرید هر نوع تانکر لازم است ابتدا با سازندگان و مشاوران، مشورت نمایید تا بتوانید بهترین مخزن را با توجه به نیاز و کاربرد خود انتخاب کنید.
مزایای مخزن آب گالوانیزه
سالها است که تانکر آب گالوانیزه برای ذخیره آب برای مصارف خانگی و صنعتی مورد استفاده هستند. گالوانیزه کردن فرآیندی است که از طریق آن، آهن و فولاد با فلز روی پوشش داده میشود. این کار تضمین میکند که زنگزدگی روی فلز زیرِ پوشش، اتفاق نمیافتد. ثابت شده است که گالوانیزه یک راهحل قابل اعتماد در برابر زنگزدگی است. مخازن آب باید گالوانیزه شوند؛ زیرا این امر باعث میشود که آبِ داخل آن، آلوده نشود. این کار علاوه بر جلوگیری از زنگزدگی، مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
۱. افزایش دوام و طول عمر
مخزن آب گالوانیزه به دلیل مقاومتی که در برابر خوردگی دارد، طول عمر بیشتری کسب میکند و دیرتر دچار خرابی میشود. بدین صورت میتواند هزینههای اضافی مربوط به نگهداری و تعمیر را نیز کاهش دهد.
۲. نیاز به تعمیر و نگهداری کم
از آنجایی که تانکر آب گالوانیزه در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم و دارای یک لایه محافظ است، نیاز به تعمیر و مراقبت کمتری دارد. به این ترتیب، رنگ زدنهای هرازگاهی و تمیز کردن آن برای مراقبت از آن کافی است. البته نباید بازرسی دورهای را فراموش کنید؛ زیرا تانکرها نیاز دارند که بهصورت دورهای آنها را بازرسی کنید تا در صورت بروز هرگونه آسیب، بهسرعت آن را شناسایی و برطرف نمایید.
۳. مقرونبهصرفه
عدهای معتقدند خرید تانکر آب گالوانیزه هزینه بیشتری به آنها تحمیل میکند و بنابراین قیمت بالای آن، مانع از خرید آنها میشود. این در حالی است که هرچند ممکن است قیمت خرید آن بالاتر از سایر گزینهها باشد، اما مقاومت در برابر خوردگی و همچنین طول عمر بالای آن، میتواند در بلندمدت سرمایه اولیه را به شخص برگرداند. بهخصوص اینکه نیاز به تعمیر و نگهداری آن نیز کم است؛ بنابراین میتوان گفت منبع آب گالوانیزه گزینه خوبی برای سرمایهگذاری و صرفهجویی در زمان و هزینه است.
۴. کاربرد گسترده و تطبیقپذیری بالا
مخزن آب گالوانیزه را میتوان برای طیف وسیعی از کاربردها استفاده نمود. برای مثال میتوان از آن در صنایع مختلف، کشاورزی، مصارف خانگی، مصارف تجاری و دیگر کاربردها استفاده نمود. این مخزن میتواند مواد غذایی غیر اسیدی را نیز در خود ذخیره نماید. نظیر انواع شیر، مواد پودری فله مانند شکر و آرد و دیگر مواد غذایی خنثی؛ بنابراین کاربرد آن بسیار گسترده و تطبیقپذیری آن با نیاز مصرفکننده، قابل توجه است.
۵. دسترسی و خرید آسان
شما میتوانید هر حجم و ابعادی را که در نظر دارید بهسادگی انتخاب کنید و یا آن را از تانکر سازیهای معتبر سفارش دهید.
۶. مقاومت بالا در برابر خوردگی
شاید بهتر باشد بدانید تانکر آب گالوانیزه یکی از محکمترین و سختترین پوششهای محافظتی را دارا است. این لایه محافظ علاوه بر ایجاد مقاومت در برابر خوردگی و زنگزدگی، میتواند از تانکر در برابر خطرات ناشی از حمل مخزن نیز محافظت نماید.
۷. سازگاری با شرایط آب و هوایی متفاوت
از آنجایی که جنس تانکر آب گالوانیزه از نوعی فولاد ضدزنگ است، میتواند در شرایط سخت آب و هوایی مقاومت کند؛ بدون اینکه آسیبی متوجه آن شود. سرمای شدید، گرمای زیاد، تابش مستقیم نور خورشید، یخبندان و دیگر شرایط آب و هوایی، کارکرد مخزن را مختل نمیکند و مشکلی به وجود نمیآورد.
۸. ضد جلبک
نور خورشید نمیتواند وارد منبع آب گالوانیزه شود. همانطور که میدانید، نفوذ نور به داخل آب موجب به وجود آمدن جلبک میشود. با حذف نور، دیگر جلبکی در کار نخواهد بود؛ بنابراین مخزن آب گالوانیزه جلبک نمیزند. این ویژگی باعث میشود مخزن به شستشوی کمتری نیاز پیدا کند.
۹. نظافت و شستشوی آسان
تمیز کردن تانکر آب گالوانیزه بسیار آسان و راحت است. به حدی که میتوان آن را با یک پارچه و اسپری آب قلیایی تمیز نمود. این مخزن بهراحتی برق میافتد. داخل آن را نیز میتوان با آب و یک شوینده ملایم شستشو داد؛ بنابراین نظافت آن مستلزم هزینه و زمان اضافه نیست.
۱۰. بررسی و عیبیابی آسان
چنانچه تانکر آب گالوانیزه دچار آسیب و یا مشکلی شود، بررسی آن بسیار آسان است و با چشم غیرمسلح نیز میتوان آن را مشاهده نمود؛ بنابراین نیاز به آزمایشهای اضافه و هزینهبر وجود ندارد. این مسئله میتواند عیبیابی و در ادامه، رفع مشکل را سرعت بخشد و از تداوم مشکل و گسترده شدن آن جلوگیری به عمل آورد.
مجموع این عوامل، مخزن آب گالوانیزه را به یک گزینه محبوب و پرکاربرد تبدیل میکند.
معایب مخزن آب گالوانیزه
هر مخزنی ممکن است علاوه بر مزایای زیاد، دارای معایبی نیز باشد که در هنگام خرید باید به آن توجه نمود. بیشتر افراد بر این باورند که تانکر آب گالوانیزه گران است و از نظر اقتصادی بهصرفه نیست. حالآنکه ما در این مقاله گفتیم که قیمت آن با توجه به طول عمر بالا و نیاز به نگهداری و تعمیر کم قابل توجیه است.
بنابراین قیمت این مخزن یک عیب برای آن بهحساب نمیآید بلکه از مزایای آن است؛ اما این مخزن یک عیب دارد و آن هم وزن آن است. البته این مورد در مخازنی اتفاق میافتد که دارای حجم زیادی هستند و مخازن کوچک وزن بالایی ندارند.
کاربردهای تانکر آب گالوانیزه
تانکر آب گالوانیزه تنها برای ذخیره آب مصرفی خانوار نیست. بلکه استفادههای بسیاری دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم.
- استفاده در ساختمانها در شرایط اضطراری و کمبود فشار آب
- استفاده در کارگاهها برای تأمین آب مورد نیاز دستگاهها
- تأمین آب شرب کارکنان در مکانهای خارج از شهر
- تأمین آب پاک برای پرورش آبزیان
- آبیاری زمینهای کشاورزی، گلخانهها، محیطهای پرورش گیاه و مزارع
- انتقال آب به مناطق دوردست
- استفاده در شرکتهای لبنیاتی برای حمل و نگهداری لبنیات
- استفاده در صنایع مختلفی نظیر صنایع فولاد، صنایع شیمیایی، خودروسازی و…
- تأمین آب پارکها و مکانهای عمومی
- استفاده در صنایع غذایی و دارویی
- و…
بنابراین تانکر آب گالوانیزه میتواند کاربردهای زیادی در بخشهای مختلف داشته باشد.
ظرفیت منبع آب گالوانیزه
منبع آب گالوانیزه دارای طیف گستردهای از ظرفیتها است که همین امر موجب محبوبیت بیشتر آن است. از آنجایی که این مخازن کاربردهای زیادی دارند، باید بتوان آن را در مکانهای مختلفی قرار داد که باعث پیدایش ابعاد و ظرفیتهای مختلف میشود.
بهطور کلی تانکر آب گالوانیزه از ظرفیت ۱۰۰۰ لیتری تا ظرفیتهای ۴ الی ۵ میلیون لیتر (۴۰۰۰۰۰۰ الی ۵۰۰۰۰۰۰ لیتر) را در برمیگیرد. اگر نیاز به یک مخزن آب گالوانیزه دارید، میتوانید حجم و ظرفیت مورد نظر خود را به تانکر سازی مورد نظر سفارش دهید؛ بنابراین شما میتوانید هر حجمی را بر اساس نیاز خود انتخاب کنید.
طول عمر تانکر آب گالوانیزه
همانطور که میدانید چنانچه از یک تانکر آب گالوانیزه بهخوبی مراقبت کنید و در آن مواد شیمیایی و مضر را ذخیره نکنید، طول عمر این مخزن بسیار بالا خواهد بود. بهطور کلی میتوان انتظار داشت که این مخازن تا ۳۰ سال بهخوبی کار کنند. بر خلاف مخزن آب پلی اتیلن که در برابر گرمای شدید ذوب میشوند، این مخازن میتوانند هرگونه شرایط آب و هوایی را تحمل کنند.
در برخی موارد دیده شده است که یک مخزن آب گالوانیزه تا ۸۵ سال نیز طول عمر داشته است؛ بنابراین طول عمر مخزن بستگی به تلاش شما در مراقبت از تانکر دارد و بهطور کلی میتوان انتظار داشت که این مخازن ۳۰ الی ۴۰ سال عمر کنند.
نصب مخزن گالوانیزه
در هنگام نصب تانکر آب گالوانیزه ابتدا باید توجه کنید که مخزن شما از چه نوعی است. اگر مخزن آب گالوانیزه مدولار خریداری نمودهاید در هنگام نصب باید این مراحل را انجام دهید:
- پایههای فولادی را روی پایههای بتنی تراز نصب کنید.
- پانل فولادی گالوانیزه را تراز کنید تا از قبل مونتاژ شود.
- درزگیر لاستیکی را از رول آماده استفاده بین پانلها قرار دهید.
- پانلها را با پیچ و مهره وصل کنید.
- بخشهای پانل پایین را قرار دهید و پایه مخزن را به پایان برسانید.
- سه طرف مخزن را قرار دهید.
- پانلهای سقف و در صورت نیاز، لولهها و صفحات پشتیبان سقف را تعیین و تعمیر کنید.
- در صورت نیاز آرماتور را نصب کنید.
- مخزن را با ضلع چهارم ببندید.
- تقویت داخلی یا خارجی را تمام کنید.
- مخزن را پر کنید و آن را آزمایش نمایید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، همان ابتدا آن را رفع کنید.
اگر مخزن آب غیر مدولار را نصب میکنید مراحل زیر را انجام دهید:
ابتدا محل نصب مخزن را آماده کنید. سطح باید کاملاً مسطح و محکم باشد و فضای کافی برای نصب مخزن را داشته باشد. نباید هیچگونه آلودگی در محل نصب موجود باشد.
۲. هنگام نصب مخزن از وسایلی نظیر دستکش ایمنی و کلاه مخصوص ایمنی استفاده کنید.
۳. فرآیند نصب را طبق دستورالعمل مخصوص مخزن انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که تمام اتصالات، سیمهای برق و لولهکشیها بهطور کامل و سالم برقرار هستند و هیچ چیزی از قلم نیفتاده است.
۴. مخزن را پس از اتصال، آزمایش کنید و ببینید که آیا بهدرستی کار میکند یا خیر. در صورتی که بهدرستی کار نمیکند، باید آن را عیبیابی و عیب آن را برطرف نمایید.
نحوه شستشو تانکر آب گالوانیزه
یکی از مزیتهای تانکر آب گالوانیزه، شستشوی آسان و راحت آن است. برای این کار کافی است مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا مخزن را به کمک سیستم لولهکشی بای پس از مدار ارج کنید.
- مخزن را بهطور کامل تخلیه کنید.
- با استفاده از یک شوینده ملایم و غیر اسیدی دیوارهها و کف مخزن را بشویید. لولهها و اتصالات لولهکشی را بررسی کنید و در صورت نیاز، آنها را نیز بشویید.
- حالا مخزن را بهخوبی آب بکشید و اجازه دهید خشک شود.
- مخزن را تا ۲۴ ساعت پر نکنید. پس از این مدت میتوانید دوباره از آن استفاده کنید.
قیمت مخزن آب گالوانیزه
میدانید که ورقهای مختلفی در تولید تانکر آب گالوانیزه استفاده میشود. این ورقها ممکن است با استفاده از روشهای مختلفی گالوانیزه شده باشند. از طرفی ضخامت ورقها متفاوت است. علاوه بر این، مخازن گالوانیزه دارای ظرفیتهای مختلفی است؛ بنابراین برای تعیین قیمت آن باید تمامی این عوامل را در نظر بگیرید. بهطور کلی برای تعیین قیمت تانکر آب گالوانیزه باید تمامی این عوامل بررسی شوند تا قیمت نهایی اعلام شود:
- نوع ورق مخزن
- ضخامت ورق
- ابعاد منبع آب گالوانیزه
- ظرفیت مخزن و حجم آن
- مکان قرارگیری و محل نصب مخزن
- کیفیت ساخت و مهارت تانکر سازی
- خرید بدون واسطه یا باواسطه
خرید بدون واسطه میتواند قیمت مخزن آب گالوانیزه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد؛ بنابراین بهتر است برای خرید، با یک تانکر سازی معتبر تماس بگیرید. تانکر سازی تهران فلز با بیش از ۳۰ سال سابقه در زمینه ساخت انواع تانکر آماده ارائه خدمات به مشتریان عزیز است.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به معرفی و بررسی تانکر آب گالوانیزه پرداختیم و مزایا و معایب آن را بررسی نمودیم. این مخزن طول عمر بالایی دارد و در برابر شرایط سخت آب و هوایی مقاوم است. از جمله ویژگیهای مهم منبع آب گالوانیزه، مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگزدگی است که بر اثر لایه محافظ و گالوانیزه کردن به وجود میآید. نصب این مخازن ساده است و بهراحتی صورت میگیرد. تنها عیب این مخزن در ظرفیتهای بسیار بالا نمود پیدا میکند که آن هم وزن بالای آن است. این تانکر هیچ معایب دیگری ندارد. برای خرید و یا سفارش مخزن آب گالوانیزه میتوانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.