وبلاگ

تعمیر تانکر پلاستیکی – روش‌های تعمیر مخزن پلی اتیلن

تعمیر تانکر پلاستیکی – روش‌های تعمیر مخزن پلی اتیلن

راهنمای کامل تعمیر و جوشکاری مخزن آب پلاستیکی (پلی اتیلن)

وقتی صحبت از تانکر پلاستیکی و مزایای آن به میان می‌آید، یکی از اولین سؤالات این است که در صورت خرابی آن، روش‌های تعمیر تانکر پلاستیکی چست؟ در بیشتر موارد، منظور ما از تانکر پلاستیکی، همان مخزن پلی اتیلن است؛ زیرا این مخزن بسیار محبوب و پرکاربرد است. بسیاری از خریداران این سؤال را مطرح می‌کنند که آیا می‌توان به تعمیر مخزن پلی اتیلن امید داشت و یا پس از بروز آسیب و ترک در آن، باید آن را تعویض کنیم. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به بررسی پاسخ این سؤال و روش‌های تعمیر مخزن پلی اتیلن به‌خصوص تعمیر مخزن آب پلی اتیلن می‌پردازیم؛ زیرا بسیاری از افراد از تانکر پلی اتیلن برای ذخیره آب استفاده می‌کنند.

چرا باید به تعمیر تانکر آب پلاستیکی بپردازیم؟

می‌دانید که ویژگی مهم مخازن پلاستیکی و پلی اتیلنی این است که دچار خوردگی و زنگ‌زدگی نمی‌شوند؛ اما به‌مرور زمان و یا تحت فشار و ضربات شدید، دچار ترک و شکستگی می‌شوند. علاوه بر این برخورد اشیاء تیز نظیر مته و مواردی شبیه به آن می‌تواند مخزن را سوراخ کند و آن را از کار بیندازد. از طرفی جایگزینی یک تانکر جدید کار ساده و سریعی نیست. در چنین شرایطی نیاز به تعمیر تانکر پلاستیکی به وجود می‌آید.

شایع‌ترین علت ترک ناشی از سفت شدن بیش از حد اتصالات است. رزوه‌های لوله مخروطی هستند و هر چه بیشتر پیچ خورده باشند، نیروی انبساط بیشتری به مخزن وارد می‌کنند. مخازن پلی اتیلن نسبتاً نرم هستند و اتصالات آن طوری طراحی شده‌اند که فقط خشک و محکم شوند.

در صورت نیاز، می‌توانید از آچار استفاده کنید، اما پس از سفت کردن دستی، نباید بیش از چرخش انجام نشود. نوار تفلون، خمیر یا چسب درزگیر نیز توصیه نمی‌شود؛ بنابراین وجود هر یک از عوامل بالا نیاز به تعمیر تانکر پلاستیکی را ایجاد می‌کنند.

در بسیاری از موارد، وجود اتفاقات آسیب‌زا موجب می‌شود ترک‌های روی مخزن سال‌ها بعد ظاهر می‌شوند و ممکن است عمل تعمیر را به تعویق بیندازند؛ اما سؤال این است که آیا واقعاً تعمیر مخزن پلی اتیلن و پلاستیکی ممکن است؟ آیا می‌توان کاری کرد که مخزن دوباره به کار بیفتد؟

می‌دانید که معمولاً هیچ‌چیزی به مواد پلی اتیلنی نمی‌چسبد. به عبارتی مواد پلاستیکی و پلی اتیلنی استحکام چسبندگی چندانی ندارند و می‌توان موادی را که به آن می‌چسبد، با استفاده از خم کردن جدا نمود. پس چطور می‌توان به تعمیر تانکر پلاستیکی و پلی اتیلنی پرداخت؟ چطور مطمئن شویم که پروژه تعمیر مخزن پلی اتیلن ما با شکست مواجه نمی‌شود؟

برای اینکه بتوانیم تانکر پلاستیکی را تعمیر کنیم و این تعمیر پابرجا بماند، لازم است روش‌های کاربردی را به کار بگیریم. لازم به ذکر است که معمولاً مخزن آب پلی اتیلن و پلاستیکی قابل تعمیر است اما مخازن پلاستیکی سوخت را نمی‌توان تعمیر نمود. در ادامه انواع روش‌های تعمیر تانکر پلاستیکی و پلی اتیلنی آب را معرفی و بررسی می‌نماییم.

روش‌های تشخیص آسیب و شکستگی مخزن پلاستیکی

در مرحله اول باید محل شکستگی و آسیب را شناسایی کنید. برای این کار چندین روش وجود دارد که می‌توانید هر یک از آن‌ها را به کار بگیرید.

برای تعمیر تانکر پلاستیکی ابتدا لازم است تانکر را بازرسی نمایید. بازرسی تانکر در شب متفاوت از روز است و برای هر یک روش‌های مختلفی وجود دارد.

اگر در طول روز متوجه شدید که تانکر نیاز به بازرسی و تعمیر دارد، احتمالاً با دو سناریو روبه‌رو خواهید بود. در سناریو اول تانکر پر از آب است و آب از آن خارج می‌شود. این حالت نیاز به بازرسی عمیق ندارد و همین که شما محل نشتی را تشخیص دهید بازرسی پایان می‌پذیرد. در این حالت باید به مرحله تعمیر تانکر پلاستیکی مراجعه کنید.

چنانچه مخزن پلی اتیلن یا پلاستیکی شما خالی باشد، برای شناسایی محل آسیب لازم است روش دیگری را اجرا کنید. در این روش، لازم است یک نفر به داخل تانکر که اکنون خالی است برود و درب آن را ببندد تا از ورود مستقیم نور خورشید جلوگیری کند. اکنون باید تمامی قسمت‌های تانکر را به‌خوبی بررسی کند تا محل آسیب و ترک یا شکستگی را پیدا نماید. در این صورت می‌توان به تعمیر مخزن آب پلاستیکی اقدام نمود.

ممکن است در طول شب متوجه شوید که تانکر نیازمند بررسی است و نتوانید آن را به صبح موکول کنید. در این صورت اگر تانکر پر از آب است، بهتر است دو نفر عملیات بازرسی را انجام دهد. یک نفر از بیرون مخزن، نور چراغ‌قوه یا هر وسیله دیگری را به مخزن می‌تاباند و نفر دوم به داخل مخزن خم می‌شود تا ببیند کدام قسمت دچار آسیب و ترک است.

اگر مخزن خالی باشد کار ساده‌تر است. در این صورت فرد دوم می‌تواند وارد مخزن شود و به‌وسیله نوری که از بیرون تابانده می‌شود، محل آسیب یا ترک را شناسایی کند.

در تمامی این روش‌ها، زمانی که نور به مخزن تابانده می‌شود، نور فقط از محل ترک و آسیب قابل مشاهده است و این راهی ساده و کارآمد برای تشخیص ترک است.

تعمیر مخزن آب پلی اتیلن

روش‌های تعمیر مخزن پلی اتیلن

حال که روش بررسی مخزن را دانستیم، به سراغ روش‌های تعمیر تانکر پلاستیکی و مخزن پلی اتیلن خواهیم رفت. حداقل ۴ روش کاملاً متفاوت برای تعمیر تانکر پلاستیکی وجود دارد. سایر روش‌ها می‌توانند ترکیبی از هر یک از روش‌های اصلی باشند. ما در اینجا به این ۴ روش اصلی برای تعمیر مخزن آب پلاستیکی می‌پردازیم.

      1. جوشکاری مخزن پلاستیکی
      2. چسب مخزن پلاستیکی
      3. ترمیم کننده‌های پلیمری
      4. ترمیم کننده‌های حرارتی

در ادامه این مقاله به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

۱. جوشکاری مخزن پلی اتیلنی (پلاستیکی)

شاید بتوان گفت بهترین روش تعمیر تانکر پلاستیکی، جوشکاری آن است. برای شروع این عملیات، لازم است ابتدا محل ترک یا شکستگی را کاملاً تمیز کنید و سمباده بکشید تا حالت پوسته‌پوسته شده آن برطرف گردد. دو لبه شکستگی را با هم جفت کنید و محل را به‌صورت (V) شکل شکاف دهید. در ادامه قسمتی را که دچار ترک‌خوردگی است حرارت دهید تا کمی نرم شود.

نوک شمش را گرم کنید و در ابتدای شکاف قرار دهید. حالا آن را به‌صورت دورانی به سمت جلو و عقب حرکت دهید تا شمش و بدنه ادغام شود. این کار را ادامه دهید تا شیار کاملاً پر شود. اگر شکاف بزرگ باشد لازم است بدنه را چند بار گرم و عمل بالا را تکرار کنید؛ اما مراقب باشید که بر اثر گرمای زیاد، تانکر شما دفرمه نشود. در نهایت صبر کنید تا محل تعمیر تانکر پلاستیکی کاملاً سرد شود.

چنانچه برخی از قسمت‌ها دچار برجستگی‌های بیش از حد شده‌اند، آن‌ها را با ابزار مناسب نظیر ابزار سه‌گوش صاف کنید. لازم است تمامی مراحل بالا را از داخل مخزن نیز انجام دهید تا مطمئن باشید تعمیر مخزن پلی اتیلن یا پلاستیکی شما کاملاً بی‌نقص است.

۲. چسب مخزن پلاستیکی

ممکن است ترک روی مخزن آب پلاستیکی شما بسیار کوچک باشد. به‌طوری که نیازی به جوشکاری نداشته باشید. در این حالت می‌توانید از چسب مخصوص برای تعمیر تانکر پلاستیکی خود استفاده کنید.

طبق روش قبل، ابتدا مکان ترک را تمیز کنید و چسب مورد نظر را روی محل بچسبانید. حالا باید روی آن را حرارت دهید تا چسب به‌خوبی روی مخزن بچسبد و تعمیر مخزن پلی اتیلن یا پلاستیکی شما کامل شود.

۳. ترمیم کننده‌های پلیمری

روش دیگری برای تعمیر مخزن آب پلاستیکی و پلی اتیلنی، استفاده از ترمیم کننده‌های پلیمری است. این ترمیم کننده‌ها از رزین یا روغن‌های مخصوصی ساخته شده‌اند که می‌توانید آن را روی محل مورد نظر بریزید. این کار یک واکنش بین ترمیم کننده و پلی اتیلن ایجاد می‌کند که می‌تواند ترک یا شکستگی را بپوشاند. به این ترتیب تعمیر مخزن پلی اتیلن شما انجام می‌شود.

۴. ترمیم کننده‌های حرارتی

عملیات دیگری برای تعمیر تانکر پلاستیکی وجود دارد که از ترمیم کننده‌های حرارتی برای تعمیر استفاده می‌کند. در این روش محل ترک یا شکستگی را با استفاده از جوشکاری حرارتی با بخاری حرارتی حرارت می‌دهیم تا سطح مخزن پلی اتیلنی ذوب شود و به یکدیگر جوش بخورد. توجه کنید که این روش نیز برای ترک‌های کوچک کاربرد دارد و نه شکستگی‌های بزرگ.

چه موقع باید به‌جای تعمیر مخزن پلی اتیلن، آن را تعویض کنیم؟

سؤال مهم و اساسی این است که چه زمانی باید به‌جای تعمیر مخزن پلی اتیلن و پلاستیکی، آن را تعویض کنیم و مخزن جدید خریداری نماییم؟ پاسخ این است که اگر شکستگی و آسیب مخزن پلاستیکی به حدی است که بتوان آن را تعمیر نمود و نیز عمر مفید تانکر هنوز به پایان نرسیده، باید آن را تعمیر کنید؛ اما اگر عمر مفید آن به‌طور کلی به پایان رسیده و ترک یا شکاف به حدی است که با روش‌های بالا نمی‌توان آن را تعمیر نمود، بهتر است تانکر را تعویض نمایید. برای بررسی بیشتر می‌توانید از یک متخصص در حوزه مخازن کمک بگیرید.

در صورتی که قصد خرید یا سفارش هر نوع مخزن را دارید، می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

زمانی که ترک یا شکافی بر روی مخزن به وجود می‌آید و عمل ذخیره سازی را با مشکل مواجه می‌کند، لازم است به تعمیر مخزن پلی اتیلن خود بپردازید. بسیاری از افراد فکر می‌کنند تعمیر تانکر پلاستیکی ممکن نیست و باید حتماً آن را تعویض کرد. در حالی که می‌توان حداقل به ۴ روش، تعمیر مخزن آب پلاستیکی را انجام داد. چنانچه تانکر پلاستیکی شما نیازمند تعمیر یا ترمیم است، می‌توانید از روش‌های بالا برای رفع مشکل استفاده کنید؛ اما در صورتی که نیاز به خرید مخزن جدید و نو دارید، می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *