معرفی صنعت تانکر سازی
کسبوکار یا صنعت تانکر سازی یک صنعت مهم و حیاتی است که برای بسیاری از صنایع بهعنوان یک عنصر مهم شناخته میشود. این کسبوکار با عنوان تانکر سازی شناخته میشود و به تولید انواع مخازن کوچک و بزرگ برای صنایع دیگر و یا مصرف مستقیم، میپردازد. نمونهای از تانکرهایی که در سایر صنایع مصرف میشود عبارت است از:
- تانکرهای حمل و ذخیره سوخت در صنایع پتروشیمی و دیگر صنایع
- تانکرهای حمل لبنیات
- تانکرهای حمل و ذخیره مواد شیمیایی خورنده
- تانکرهای حمل و ذخیره کودها و سموم کشاورزی
- تانکرهای مصرفی در صنایع غذایی
- سیلوهای ذخیره غلات و علوفه دامها
- تانکرهای حمل و ذخیره آب در صنایع مختلف
- تانکرهای ذخیره آب شرب در ساختمانهای اداری، تجاری، پارکها، دامپروریها، روستاها و…
- تانکرهای حمل پساب و فاضلاب
در واقع صنعت تانکر سازی قدمتی دیرینه دارد و شاید بتوان گفت اولین تانکرهای ساخته شده در جهان، توسط یوسف پیامبر با استفاده از سنگ و برای ذخیره گندم و نجات مردم از قحطی شکل گرفت. اگرچه این تانکرهای سنگی سیلو نام گرفت، اما نمونهای کامل از تانکرها بود که در آن موادی از قبیل گندم و علوفه دام ذخیره میشد.
تانکرها از چه موادی ساخته میشوند؟
امروزه انواع تانکرها برای ذخیره سازی مواد و متریال مختلف در تانکر سازیها یا مخزن سازیها ساخته میشود. این تانکرها با استفاده از مواد مختلفی نظیر سیمان و بتن، انواع فلزات، مواد پلاستیکی و پلیمری، کامپوزیت و دیگر متریال ساخته میشوند. مواد تانکرهای فلزی شامل ورقهای فولاد، آلومینیوم، ورقهای گالوانیزه، آهن و سایر فلزات است. پلیمرهای مورد استفاده در تانکر سازیها عبارتاند از پلی اتیلن، پلی پروپیلن و سایر مواد پلاستیکی ترکیبی شامل فایبرگلاس و کامپوزیت.
انواع تانکر از نظر شکل ظاهری و مکان قرارگیری
در صنعت تانکر سازی انواع تانکرها از نظر شکل ظاهری و مکان قرارگیری عبارت است از:
- تانکر زمینی
- تانکر زیرزمینی
- تانکر هوایی
- تانکر چرخ دار
- تانکر ماشینی
- تانکر مخروطی
- تانکر ایستاده یا عمودی
- تانکر افقی
- تانکر بیضی
- تانکر کروی
- تانکر مکعبی
ابعاد و حجم تانکرها
تانکرها ابعاد و حجم بسیار گستردهای دارند. از تانکر ۱۰۰ لیتری گرفته تا مخازن چند صد هزار لیتری و گاهی چند میلیون لیتری، همگی در صنعت تانکر سازی قابل ساخت است. برای مثال اگر نیاز باشد آب مورد نیاز یک شهر را با استفاده از تانکر هوایی به منازل برسانیم، به تجهیزات گسترده و تانکری با حجم چند صد هزار لیتر و گاهی تا چند میلیون لیتر نیاز داریم تا بتواند نیاز مصرفکنندگان را بهخوبی پاسخ دهد.
علاوه بر این هر یک از این تانکرها با توجه به ابعاد و متریال ساخت، استفادههای به خصوصی دارند و در جای خود قابل استفاده هستند. برای مثال مواد خورنده را نمیتوان در تانکر معمولی ذخیره نمود و باید از تانکرهایی استفاده کرد که توانایی مقاومت در برابر خوردگی را داشته باشند.
پراستفادهترین تانکر کدام است؟
در میان همه این تانکرها، مخزن آب یا همان تانکر آب بیشترین استفاده را دارد؛ زیرا ذخیره آب در کشور کمآبی مثل ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ذخیره آب به آب شرب محدود نمیشود و شامل موارد دیگری نظیر ذخیره آب کشاورزی، ذخیره آب مورد نیاز دامها، ذخیره آب مورد نیاز صنایع مختلف، ذخیره آب باران و… نیز هست؛ در کشورهای دیگر و حتی کشورهای اروپایی، بهجای لولهکشی شهری از نصب تانکر بر روی پشتبام استفاده میکنند. با توجه به کاربرد گستردهی تانکرها میتوان گفت صنعت تانکر سازی یکی از صنایع مهم در هر کشور است.
جمعبندی و سخن پایانی
صنعت تانکر سازی یکی از صنایع مهم و ضروری کشور است که در آن به تولید انواع تانکر با استفاده از مواد و متریال مختلف پرداخته میشود. تانکر سازی صنعت مادر نیست؛ اما در بسیاری از صنایع، محصولات مورد استفاده و مورد ذخیره را در انواع تانکرهایی ذخیره میکنند که در تانکر سازیها ساخته شده است. اگر شما هم برای کسبوکار خود نیاز به یک تانکر دارید، میتوانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.