وبلاگ

تانکر پلاستیکی چیست؟ انواع مخزن پلاستیکی و کاربرد آن

انواع تانکر پلاستیکی و کاربردهای آن

مخزن پلاستیکی چیست؟

تانکر پلاستیکی نوعی تانکر است که برای ذخیره، انتقال و جمع‌آوری آب، سایر مایعات و مواد دانه‌ای یا پودری استفاده می‌شود. مواد اولیه مخزن پلاستیکی معمولاً پلی اتیلن یا پلی پروپیلن است و یک واحد ذخیره‌سازی مقرون‌به‌صرفه، سبک و همه‌کاره هستند و می‌توانند حجم بالایی از مواد را ذخیره کنند. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به بررسی کامل و جامع منبع پلاستیکی و انواع آن می‌پردازیم.

مخازن ذخیره‌سازی سال‌هاست که در بسیاری از صنایع مورد استفاده است. آن‌ها به دلیل استحکام، دوام و سهولت در استفاده به یکی از ضروریات در صنایع تبدیل شده‌اند. با این حال ساخت مخزن پلاستیکی صنعت ذخیره‌سازی را متحول کرد. دلیل این امر، دوام و استحکام منبع پلاستیکی بود. البته این اتفاق خدشه‌ای در استفاده از مخازن فلزی وارد نمی‌کند؛ زیرا استفاده از مخازن فلزی در بسیاری از صنایع به‌طور خاص وجود دارد و آن‌ها را نمی‌توان در بسیاری از موارد با تانکر دیگری جایگزین نمود.

تانکر پلاستیکی برای قرارگیری و نصب، به یک سطح نیاز دارد تا روی آن قرار بگیرد. این سطح می‌تواند از سنگ، چوب، خاک، فلز و دیگر مواد ساخته شود؛ اما به هر صورت باید برای نگه‌داشتن تانکر، مقاومت و دوام بالایی داشته باشند.

در اکثر موارد، تحت استفاده معمولی، مخزن پلاستیکی می‌تواند تا ۲۰ سال دوام بیاورد. این مخزن دارای تثبیت‌کننده‌های اشعه ماوراءبنفش است که به مخزن کمک می‌کنند تا اثرات نور خورشید را تحمل کند. منبع پلاستیکی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارد. می‌توان آن را به یک سیستم تمیزکننده خودکار متصل نمود. این سیستم زباله‌هایی را که ممکن است در کف مخزن ته‌نشین شود، حذف می‌کند.

انواع تانکر پلاستیکی

انواع مخزن پلاستیکی با توجه به درجه، کاربرد و نوع پلاستیک، به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. مخزن آب پلاستیکی بر اساس نوع آبی که در آن ذخیره می‌کنند دسته‌بندی می‌شود. منبع پلاستیکی آب قابل شرب برای ذخیره آب خوردن استفاده می‌شود. در حالی که منبع پلاستیکی آب غیرقابل‌شرب برای آب غیر شرب و هر نوع مایع دیگری قابل استفاده است. علاوه بر این، تانکر پلاستیکی را بر اساس نوع قرارگیری و محل نصب نیز دسته‌بندی می‌شود. این تقسیم‌بندی را در ادامه می‌بینید:

      • مخزن عمودی
      • مخزن افقی
      • مخزن مستطیلی
      • مخزن کتابی
      • مخزن زمینی
      • مخزن زیرزمینی
      • مخزن هوایی
      • مخزن سپتیک
      • مخزن مواد شیمیایی
      • سیلو ذخیره سیمان
      • سیلو ذخیره غلات

در ادامه هر یک از این مخازن را بررسی می‌کنیم.

۱. منبع پلاستیکی عمودی

تانکر پلاستیکی عمودی متداول‌ترین نوع یک مخزن پلاستیکی است؛ زیرا باعث دسترسی بیشتر به مخزن می‌شود. آب، مواد شیمیایی و کودهای کشاورزی به دلیل سهولت دسترسی و طول عمر در مخازن پلاستیکی عمودی ذخیره می‌شوند. این مخازن بسیار متنوع هستند و برای ذخیره‌سازی صنعتی، ذخیره‌سازی مواد شیمیایی، ذخیره‌سازی آب، ذخیره‌سازی کود و سایر مواد فله کاربرد دارند.

فرآیند مورد استفاده برای تولید انواع تانکر پلاستیکی شامل قالب‌گیری مواد پلاستیکی به‌گونه‌ای است که یک سطح جامد غیر قابل نفوذ را تشکیل می‌دهد که در برابر پارگی، ضربه، سوراخ شدن و تغییرات شدید در شرایط محیطی مقاوم است. تانکر پلاستیکی عمودی تحت استانداردهای خاصی قرار می‌گیرد که با دستورالعمل‌های سازمان غذا و دارو مطابقت دارد. از این رو می‌توان آن را برای ذخیره مواد غذایی خام مورد استفاده قرار داد. لوازم جانبی مختلفی را می‌توان به مخزن پلاستیکی عمودی اضافه کرد که شامل اتصالات، نازل‌ها، فلنج‌ها، کوپلینگ‌ها، عایق‌ها، سیستم‌های نردبانی و لوله‌کشی داخلی و خارجی است.

تانکر پلاستیکی عمودی به دلیل شکل و ساختاری که دارد، نسبت به تانکرهای افقی بزرگ‌تر و بادوام‌تر است. از طرفی استحکام آن‌ها، این مخازن را به یک گزینه مناسب برای استفاده‌های کشاورزی و کاربردهای مختلف صنعتی و تولیدی تبدیل می‌کند. منبع پلاستیکی عمودی قادر به ذخیره طیف وسیعی از سیالات، مایعات و مواد شیمیایی از جمله انواع اسید است.

۲. منبع پلاستیکی افقی

تانکر پلاستیکی افقی، کوچک‌تر و متحرک‌تر از مخازن عمودی است. این نوع مخزن را می‌توان با استفاده از لیفتراک، کامیون، تراکتور یا تریلر جابه‌جا کرد. در موارد خاص، تانکر پلاستیکی افقی به‌طور دائم روی بستر کامیون یا تریلر قرار می‌گیرد. در این صورت به آن‌ها کامیون تانکر میگویند. آن‌ها به‌راحتی بارگیری می‌شوند و مشخصات پایینی دارند که از تداخل آن‌ها با مرکز ثقل کامیون جلوگیری می‌کند.

برخلاف مخازن عمودی که روی زمین قرار می‌گیرند، مخازن افقی دارای پایه‌های داخلی هستند که به‌عنوان پایه آن‌ها عمل می‌کند و به‌راحتی مانور داده و موقعیت آن‌ها را تغییر می‌دهد. این راحتی اضافی، تطبیق‌پذیری مخازن افقی و نیز تعداد کاربردهایی را که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، افزایش می‌دهد. برخی از ویژگی‌های تانکر پلاستیکی افقی شامل شفاف بودن برای مشاهده سطح محتویات مخزن و علائم کالیبراسیون است. استفاده گسترده از منبع پلاستیکی افقی به دلیل مشخصات آن‌ها است که آن‌ها را برای مکان‌هایی با فضای محدود راحت می‌کند.

مانند مخزن پلاستیکی عمودی، دریچه‌های مخزن افقی به‌راحتی پر یا بارگیری می‌شوند و معمولاً یک دریچه دسترسی در مرکز بالایی خود دارند. علاوه بر این، یک مخزن افقی معمولی مجهز به دریچه‌های خلأ تحت فشار، دریچه‌های گیج و چاه‌های نمونه است. تانکر پلاستیکی افقی به‌صورت استوانه‌ای و نیز با مقطع مربع و مستطیل وجود دارد.

۳. مخزن پلاستیکی زیرزمینی

تانکر پلاستیکی زیرزمینی بسیار بزرگ و با ظرفیت بالا است و برای ذخیره آب آشامیدنی قابل استفاده است. این مخازن می‌توانند بیش از ۸۰۰۰۰ لیتر آب یا دیگر مایعات را در خود نگه‌دارند. از ویژگی‌های منبع زیرزمینی می‌توان به ضد آب بودن و مقاومت در برابر شرایط خاک اشاره کرد. این مخازن دارای رایزرهایی برای دسترسی به مخزن هستند که پس از نصب به مخزن اضافه می‌شوند.

برای اینکه یک مخزن پلاستیکی جهت ذخیره‌سازی زیرزمینی مورد استفاده قرار گیرد، باید قالب‌بندی، طراحی و پیکربندی شود تا متناسب با کاربرد مورد نظر باشد. این منبع‌ها برای صرفه‌جویی در مساحت زمین استفاده می‌شوند و نیز در مناطقی که نصب مخزن روی زمین مجاز نیست کاربرد دارند. علاوه بر این، قرارگیری این مخزن در زیر زمین می‌تواند از مخزن در برابر اشعه خورشید محافظت نماید. رایزرهای مخزن پلاستیکی زیرزمینی به یک پمپ و سیستم لوله متصل است تا دسترسی به محتویات مخزن را فراهم کند.

نصب تانکر پلاستیکی زیرزمینی نیاز به آماده‌سازی دقیق برای اطمینان از پایداری مخزن و قرارگیری مناسب دارد. پس از حفر چاله، بستر چاله باید با مواد دانه‌ای پر شود که اجازه می‌دهد رطوبت از آن عبور کند و در زیر مخزن جمع نشود. این مواد می‌تواند به شکل سنگریزه یا ماسه دانه‌ای باشد. مخزن باید بدون شیب در محل قرار گیرد.

مخازن پلاستیکی زیرزمینی می‌توانند اشکال مختلفی داشته باشند که شامل تانکر پلاستیکی افقی و عمودی است. با این حال مخازن عمودی استوانه‌ای از محبوب‌ترین آن‌ها هستند. اندازه مخزن با توجه به موادی که ذخیره می‌شود، مکان آن و الزامات برنامه تعیین می‌شود. مخازن پلی اتیلن زیرزمینی آب آشامیدنی ملزم به رعایت مجموعه‌ای دقیق از مقررات و الزامات برای ایمنی استفاده کنندگان هستند.

۴. مخزن پلاستیکی سیلو

تانکر پلاستیکی سیلو برخلاف مخازن عمودی یا افقی یک انتهای مخروطی شکل برای خروج محتویات دارد. این منبع برای ذخیره‌سازی خوراک دام، غلات و سایر محصولات کشاورزی کاربرد دارد. مشخصاتی برای منبع پلاستیکی سیلو وجود دارد که ممکن است به دلیل ماهیت استفاده از آن‌ها در مورد سایر انواع مخازن پلاستیکی اعمال نشود. از آنجایی که این مخازن باید وزن زیادی را تحمل کنند، به یک چارچوب قوی و محکم برای نگه‌داشتن و پشتیبانی مخزن نیاز دارند.

فاصله زیر مخزن با دقت اندازه‌گیری می‌شود تا از دسترسی ایمن و آسان به محتویات اطمینان حاصل شود. مخازن سیلو با ظرفیت عظیم ۱۰۰۰۰ لیتر با اتصالات اندازه مناسب برای تناسب با خواص محتویات طراحی شده‌اند. شکل، ساختار و طراحی مخازن سیلو به‌گونه‌ای است که مساحت کمی را اشغال می‌کند؛ زیرا بیشتر جرم در قاب بالای زمین قرار دارد. در بالای مخزن سیلو یک دریچه بزرگ مانند دهانه وجود دارد که پر کردن و بارگیری مخزن را ممکن می‌کند.

۵. منبع پلاستیکی مواد شیمیایی

ذخیره‌سازی مواد شیمیایی بخش مهمی از صنایع مختلف است و نیاز به توجه دقیق به ایمنی کارگران و محیط زیست دارد. یکی از کاربردهای تانکر پلاستیکی شیمیایی، مهار و کنترل زباله‌های خطرناک است. مخازن پلاستیکی شیمیایی در سال‌های اخیر به دلیل دوام، مقاومت در برابر خوردگی و هزینه کم، محبوبیت زیادی به دست آورده‌اند. حجم ضایعات شیمیایی اندازه یک مخزن پلاستیکی شیمیایی را تعیین می‌کند که همه آن‌ها از مواد بسیار انعطاف‌پذیر ساخته شده‌اند. این مخازن قادر به مقاومت در برابر اثرات مواد شیمیایی و شرایط آب و هوایی هستند.

یکی از فاکتورهای اصلی در استفاده از تانکر پلاستیکی شیمیایی، رعایت مقررات بسیاری است که استفاده از آن را برای ذخیره‌سازی مواد شیمیایی کنترل می‌کند. سازمان حفاظت از محیط زیست مرتباً استانداردهای خود را ارتقا می‌دهد تا نیاز روزافزون به ذخیره‌سازی ایمن مواد شیمیایی خطرناک را برآورده کند. تولیدکنندگان مخازن پلاستیکی شیمیایی به‌شدت به این الزامات پایبند هستند و گواهینامه انطباق محصولات خود را ارائه می‌دهند.

اگرچه خرید یک منبع پلاستیکی شیمیایی یک تصمیم بسیار هوشمندانه و منطقی است، اما حفظ و نگهداری آن یک چالش همیشگی است؛ زیرا مستلزم توجه دقیق به تخلیه، تمیز کردن و نگهداری منظم مخزن است.

تانکر پلاستیکی شیمیایی به دلیل ظرفیت بیشتر، معمولا عمودی است. ساخت یکپارچه آن‌ها که در مخازن پلاستیکی قالبی رایج است، مهروموم، محافظت از محتوا و توانایی جلوگیری از نشت، آسیب ناشی از ضربه یا عوامل محیطی را افزایش می‌دهد. ویژگی خاص مخزن پلاستیکی شیمیایی طراحی دوجداره آن‌ها است که باعث افزایش استحکام و دوام آن‌ها می‌شود.

۶. سپتیک تانک پلاستیکی

سپتیک تانک‌ها مخازن زیرزمینی هستند و به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که تحت تأثیر مواد شیمیایی موجود در خاک و مواد شیمیایی و گازهای موجود در فاضلاب قرار نگیرند؛ مانند تمام مخازن پلاستیکی، سپتیک تانک پلاستیکی نیز به دلیل ساخت واحد، به‌خوبی آب‌بندی می‌شود. تولیدکنندگان سپتیک تانک پلاستیکی، مخازن را از قبل لوله‌کشی و آماده نصب می‌کنند که هزینه اولیه آن را کاهش می‌دهد.

مزیت اصلی سپتیک تانک پلاستیکی نسبت به تانکرهای بتنی، وزن سبک آن‌ها است که نصب آن‌ها را آسان می‌کند؛ زیرا نصب به یک قطعه تجهیزات سنگین نیاز دارد، عاملی که هزینه کلی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، سپتیک تانک پلاستیکی تطبیق‌پذیرتر از سپتیک تانک بتنی است، زیرا می‌تواند در مکان‌های مختلفی نصب شود که برای سپتیک تانک‌های بتنی ایده‌آل نیستند.

سپتیک تانک پلاستیکی بسیار ارزان‌تر از سپتیک تانک بتنی است؛ اما به همان اندازه عمر می‌کند. این عامل قیمت آن‌ها را بیشتر کاهش می‌دهد؛ زیرا هزینه اولیه می‌تواند طی چندین سال مستهلک شود. هنگامی که یک سپتیک تانک پلاستیکی تحویل داده می‌شود، لوله‌کشی شده و آماده نصب است؛ مانند سایر مخازن زیرزمینی، سپتیک تانک پلاستیکی در زیر زمین در بستر جامدی از مواد قرار می‌گیرد که از تجمع رطوبت در اطراف مخزن جلوگیری می‌کند. اگر محلی که مخزن در آن قرار دارد نیاز به انبساط یا افزودن داشته باشد، سپتیک تانک پلاستیکی، مانند سایر مخازن افقی، می‌تواند به‌راحتی بدون نیاز به تنظیمات یا ساخت‌وساز عمده، جابجا شود.

۷. منبع پلاستیکی RV

تانکر پلاستیکی RVیک اصطلاح عمومی است که به مجموعه‌ای از مخازن پرکاربرد اشاره دارد که در قایق‌ها، مخازن آب خاکستری و چندین برنامه کاربردی مخازن آب شیرین یافت می‌شوند. مخزن پلاستیکی RV ساختاری بدون درز دارد تا از نشت یا احتمال آلودگی جلوگیری کند. مخازن RV به دلیل کاربردهای فراوانی که دارند، اندازه‌های مختلفی دارند.

اشکال استاندارد مخازن آر وی به شکل مستطیل در چندین شکل و اندازه است که برخی از مخازن RV بیش از یک شکل مستطیلی دارند که به‌صورت یک واحد به هم متصل و قالب‌گیری می‌شوند. آن‌ها برای تأمین آب به توالت، وان، دوش و سینک به پمپ‌ها متصل می‌شوند. سیستمی که شامل یک مخزن RV است، بسیار شبیه به سیستم لوله‌کشی موجود در یک خانه است که تفاوت اساسی آن تأمین آب از مخزن است و نه شهر.

مشخصات مخازن آب RVتوسط سازمان غذا و دارو با استفاده از همان استانداردهایی که برای تأمین آب شهری استفاده می‌شود، ایجاد شده است. مخازن آب مطابق با الزامات سازمان غذا و دارو و سازمان محیط زیست طراحی و ساخته می‌شوند.

۸. مخزن پلاستیکی مستطیلی

مخازن پلاستیکی مستطیلی مجموعه‌ای منحصربه‌فرد از مخازن هستند که چندین شکل مختلف دارند. ساختار منحصربه‌فردی که دارند، آن‌ها را برای طیف گسترده‌ای از کاربردها و مکان‌ها سازگار می‌کند. کاربرد مخزن پلاستیکی مستطیلی مشابه مخزن استوانه‌ای افقی و عمودی است. یکی از کاربردهای اصلی مخزن مستطیلی، ذخیره آب است که به دلیل شکل و پیکربندی سفارشی آن‌هاست.

این مخازن دارای درب یا بدون درب هستند. آن‌ها برای سیستم‌های چرخش، تحقیقات، حمل‌ونقل مواد و تولید مواد غذایی و نوشیدنی استفاده می‌شوند. برخلاف تانک‌های استوانه‌ای، مخازن مستطیلی برای کاربردهایی که فضای محدودی دارند قابل استفاده هستند. طراحی مستطیلی به آن‌ها ثبات و توانایی ایستادن را می‌دهد. پایه محکم و صاف مخازن مستطیلی به کاربران امکان می‌دهد آن‌ها را در هر مکانی قرار دهند، در حالی که مواد پلاستیکی بادوام محافظت از محتویات را تضمین می‌کنند.

۹. تانکر پلاستیکی آب

مخزن پلاستیکی سال‌هاست که به‌عنوان وسیله‌ای برای ذخیره آب استفاده می‌شود. این مخازن در طیف وسیعی از اندازه‌ها، قطرها، ظرفیت‌ها و ارتفاعات وجود دارند که می‌توانند افقی یا عمودی با نسخه‌های بزرگ‌تر باشند.

نحوه استفاده از مخازن آب پلاستیکی با رنگ‌های آن‌ها بیان می‌شود که سبز، مشکی یا قهوه‌ای هستند. برای مثال رنگ قهوه‌ای، استفاده از مخزن آب را برای مناطق دورافتاده و صعب‌العبور نشان می‌دهد.

یکی از عوامل مهم در طراحی تانکر پلاستیکی آب، درجه وزن مخصوص آن‌ها است که معیاری برای توانایی یک مخزن در نگهداری آب است. با افزایش وزن مخصوص مخزن آب، توانایی آن در تحمل تنش‌های هیدرو استاتیک ناشی از آب افزایش می‌یابد. از آنجایی که وزن یک گالن آب ۳.۷۸ کیلوگرم، وزن مخصوص آن ۱.۰ است.

برای منبع پلاستیکی آب، ضخامت دیواره و طراحی مخزن از عوامل تعیین کننده وزن مخزن است. مصرف‌کنندگانی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند، مخازن آب با دیوارهای ضخیم و طرح‌هایی را می‌خرند که محل نصب مخزن را در خود جای دهد. فروریختن یا پارگی یک مخزن ذخیره آب در یک منطقه دورافتاده می‌تواند فاجعه‌بار باشد و خسارت قابل‌توجهی ایجاد کند.

دلایل مختلفی برای استفاده از مخزن آب پلاستیکی وجود دارد. برای مثال تغییرات شدید دما می‌تواند بر مخازن تاثیر منفی بگذارد؛ اما مخازن پلاستیکی تحت تأثیر تغییرات دما قرار نمی‌گیرند و می‌توانند دمایی از ۴۰- تا ۳۸+ درجه سانتی‌گراد را تحمل کنند.

یکی از نگرانی‌های اصلی در مورد آب ذخیره شده برای مدت طولانی در مناطق روستایی، رشد باکتری‌ها و جلبک‌ها است که در سایر مخازن ذخیره‌سازی رایج است و نیاز به بازرسی و تمیز کردن منظم دارد. از آنجایی که مخزن پلاستیکی آب پوسیدگی، زنگ‌زدگی و تماس با زمین ندارد، شرایط رشد کپک یا جلبک در آن وجود ندارد. به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه، می‌توان از یک کشنده برای حذف احتمال رشد جلبک استفاده کرد.

اندازه و ظرفیت مخزن آب پلاستیکی

انتخاب اندازه مخزن آب پلاستیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد. مخازن ذخیره آب پلاستیکی با ظرفیت بزرگ از ۱۰۰۰۰ گالن تا ۵۰۰۰۰ گالن نیازی به پر کردن مکرر ندارند. این امر می‌تواند در هزینه کار، زمان و حمل‌ونقل آب صرفه‌جویی کند. عیب مخازن بزرگ‌تر وزن آن‌ها است که می‌تواند حمل‌ونقل آب را برای کامیون تانکرها و تریلر تانکرها دشوار کند.

مزایای مخزن پلاستیکی آب بزرگ

      • قیمت مقرون‌به‌صرفه؛ زیرا می‌توانند آب بیشتری ذخیره کنند
      • صرفه‌جویی در مساحت محل نصب
      • تک پمپ

مزایای مخزن پلی آب کوچک

      • هزینه کمتر
      • سرریز کمتر
      • بارگیری آسان در کامیون‌ها و تریلرها

شکل متداول مخزن آب پلاستیکی، نوع زیرزمینی آن است و زمانی کاربرد دارد که مالک مساحت کافی در بالای سطح زمین برای مخزن آب نداشته باشد؛ مانند تمام انواع مخازن پلاستیکی آب، مخزن پلاستیکی آب زیرزمینی برای آب‌بندی کامل مخزن به‌صورت چرخشی قالب‌گیری می‌شود. نصب تانکر پلاستیکی آب زیرزمینی از مخزن در برابر نور خورشید محافظت می‌کند؛ زیرا نور خورشید می‌تواند به مخزن آسیب برساند و باعث رشد میکروبیولوژیکی شود.

مخازن زیرزمینی برای آب آشامیدنی تائید شده‌اند و معمولاً دارای پمپ‌ها و سیستم‌های لوله‌کشی برای دسترسی به محتویات مخزن هستند. آن‌ها به‌اندازه‌ای در عمق زمین قرار می‌گیرند که از یخ‌زدگی محافظت شوند. اگرچه برخی از مخازن آب بالای زمینی می‌توانند صدها گالن ظرفیت داشته باشند، برخی از مخازن آب زیرزمینی نیز می‌توانند صدها گالن را در خود جای دهند و شامل مخازنی باشند که هزاران گالن را در عمق ۲۲/۱ تا ۳ متر مدفون نگه می‌دارند.

مخازن پلاستیکی که در بالا توضیح داده شد نمونه کوچکی از بسیاری از مخازن پلاستیکی است که تولیدکنندگان در دسترس دارند و شامل بسیاری از اشکال سفارشی است که به‌طور خاص برای کاربردهای منحصربه‌فرد و غیرمعمول تولید می‌شوند. برای سفارش تانکر منحصربه‌فرد خود می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

نحوه ساخت مخزن پلاستیکی

پیشنهاد مطالعه: مقاله تعمیر تانکر پلاستیکی – روش‌های تعمیر مخزن پلی اتیلن

مخزن پلی چگونه ساخته می‌شود؟

یکی از ویژگی‌های مهم تانکر پلاستیکی، دیواره‌های یکپارچه و محکم آن‌هاست که از نشتی جلوگیری می‌کند و می‌تواند ضربه را تحمل کند. تولید محصولات پلاستیکی معمولی شامل انواع مختلفی از قالب‌ها است که می‌توانند دائمی یا غیردائمی باشند که در آن رزین ذوب شده داغ در قالب ریخته می‌شود. اندازه مخازن پلاستیکی نیاز به استفاده از تکنیک‌های تولیدی برای تولید ظروف بزرگ با دیواره‌های ضخیم‌تر و بادوام‌تر دارد.

قالب‌گیری چرخشی و قالب‌گیری دمشی روش‌های اصلی تولید هستند که برای تولید مخازن پلاستیکی استفاده می‌شوند؛ زیرا هر دو فرآیند از قالب‌های بزرگ استفاده می‌کنند. دو پلیمری که در تولید تانکرهای پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند، پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند که دارای ترکیبات سخت، مستحکم و بادوام برای تولید مخازن هستند.

قالب‌گیری چرخشی

قالب‌گیری چرخشی که به‌عنوان قالب‌گیری روتو نیز شناخته می‌شود، برای تولید تانکر پلاستیکی بزرگ استفاده می‌شود. این یک فرآیند سه مرحله‌ای است که شامل چرخاندن قالب در حین گرم شدن است. گرم شدن قالب و چرخش آن به‌دقت کنترل می‌شود تا اطمینان حاصل شود که پودر پلیمر پلاستیکی به‌طور یکنواخت روی سطح قالب پخش می‌شود. این پودر برای فرآیند قالب‌گیری چرخشی به‌صورت دانه‌ای در قالب قرار می‌گیرد تا در طول گرم شدن قالب ذوب شود.

ریختن مواد

در مرحله ابتدایی، پودر پلیمر در محفظه قالب قرار می‌گیرد. مقدار پودر باید از قبل اندازه‌گیری شود تا ضخامت مورد نظر در مخزن به دست آید. این پودر دارای دانه‌های بسیار ریز است که از تشکیل حباب در دیواره‌های مخزن جلوگیری می‌کند.

به‌منظور جداسازی آسان مخزن پلی قالبی تکمیل شده، یک ماده رها کننده در داخل قالب اسپری می‌کنند. حفره قالب دارای شکل و فرم تانکر پلاستیکی است که باید تولید شود و از فلز ریخته‌گری ساخته شده است.

گرمایش

در مرحله بعدی، قالب به همراه مواد پلیمری درون آن، در داخل کوره قرار می‌گیرد تا پلیمر به‌آرامی ذوب شود.

با دور شدن قالب از ایستگاه کاری، شروع به چرخش آهسته روی چندین محور می‌کند تا از توزیع یکنواخت پودر اطمینان حاصل شود. ضخامت دیواره با چرخش مناسب قالب به دست می‌آید که عبارت است از نسبت تعداد چرخش در دقیقه (RPM) در محور افقی نسبت به RPM در محور عمودی. این نسبت در هماهنگی با نوع مخزن پلاستیکی که باید تشکیل شود تنظیم می‌شود؛ زیرا هر مخزن پلاستیکی به نسبت چرخشی متفاوتی نیاز دارد و متناسب با نوع شکل با کره‌ها و مکعب‌ها، نسبت متفاوتی نسبت به سایر اشکال دارد.

همانند نسبت چرخشی، زمان گرمایش تانکر پلاستیکی با توجه به شکل و نوع مخزن تولیدی متفاوت است. زمان گرم کردن برای کیفیت یک منبع پلاستیکی بسیار مهم است و به‌دقت کنترل می‌شود؛ زیرا گرم شدن بیش از حد یا گرم شدن کمتر از حد می‌تواند باعث ایجاد نقص در منبع پلاستیکی نهایی شود.

خنک کننده

مرحله خنک‌سازی فرآیند، جایی است که یک مخزن پلاستیکی شکل می‌گیرد و به شکل دلخواه خود می‌رسد. در مرحله سرد شدن، پلیمر ذوب شده و توزیع شده روی دیواره‌های قالب، سخت شده و جامد می‌شود. هوای خنک کننده به‌آرامی اعمال می‌شود تا از سرد شدن بیش از حد قالب جلوگیری شود. در برخی از طرح‌ها، آب روی قالب اسپری می‌شود تا زمان خنک‌سازی کاهش یابد؛ اما باید به‌دقت نظارت شود؛ زیرا می‌تواند بر خواص و ابعاد مخزن پلاستیکی تأثیر بگذارد.
همانند زمان گرمایش، زمان خنک‌سازی به‌دقت کنترل می‌شود و خنک‌سازی با نرخ مناسب برای اندازه و نوع مخزن پلیمری اعمال می‌شود. زمان خنک شدن خیلی سریع یا خیلی کند می‌تواند به ساختار یک تانکر پلاستیکی آسیب برساند که منجر به کیفیت پایین می‌شود.

قالب برداری

پس از اینکه تانکر پلاستیکی به‌اندازه کافی خنک شد، به محل کار بازمی‌گردد تا کارگر بتواند آن را از قالب خارج کند. فرآیند قالب‌گیری توسط یک سیستم تخلیه هوا به جداسازی مخزن پلاستیکی از قالب کمک می‌کند. در این مرحله؛ منبع پلاستیکی از نظر قوام دیوار، حباب، تغییر شکل یا هرگونه نقص دیگر بررسی می‌شود. از آنجایی که تانکر پلاستیکی یک قالب یک‌تکه است، نیازی به تقسیم یا جدا شدن ندارد؛ بنابراین هر پردازش ثانویه‌ای مربوط به برش دهانه فلنج‌ها، اتصالات، درب‌ها یا سایر اشکال خاص مخزن است.

قالب‌گیری دمشی

قالب‌گیری دمشی فرآیند دیگری است که قادر به تولید اندازه‌های مختلف برای مخزن پلاستیکی است. این روش تولید می‌تواند مخازنی بسیار بزرگ‌تر از مخازن تولید شده توسط قالب‌گیری چرخشی تولید کند. همانند قالب‌گیری چرخشی، قالب‌گیری دمشی شامل استفاده از قالبی است که می‌تواند به کوچکی یک سطل زباله و یا به بزرگی یک تانکر پلاستیکی زیرزمینی باشد. فرآیند قالب‌گیری دمشی به‌طور گسترده برای تولید بطری‌ها و ظروف پلاستیکی شفاف استفاده می‌شود.
تولید مخازن پلاستیکی بزرگ زمان بیشتری می‌برد؛ اما قادر به تولید مخازنی با تلورانس‌های استثنایی است. همانند قالب‌گیری چرخشی، سه مرحله برای فرآیند قالب‌گیری دمشی وجود دارد؛ اما شامل یک مرحله اضافی برای ذوب و گرم کردن پودر پلیمر قبل از تزریق به قالب است.

گرم کردن پلیمر

با فرآیند قالب‌گیری دمشی، پودر پلیمر قبل از تزریق یا دمیدن در قالب، گرم و ذوب می‌شود. این جنبه خاص از فرآیند مشابه سایر فرآیندهای قالب‌گیری است و شامل استفاده از مکانیزمی است که به آن اکسترودر گفته می‌شود که دارای قیف، پیچ، بخاری، بشکه و نازل است. پلیمر به‌آرامی از قیف وارد بشکه می‌شود. با چرخش پیچ، پلیمر در امتداد بشکه به سمت نازل حرکت داده می‌شود و برای نرم شدن و ذوب شدن آن، گرم می‌شود.

پریسون

فرآیند اکستروژن یک پریفرم منعطف بزرگ تولید می‌کند که به آن پاریزون گفته می‌شود. این فرآیند، بخشی از فرآیند قالب‌گیری دمشی است که به یک مخزن پلاستیکی تبدیل می‌شود. پاریزون در انتهای اکسترودر توسط نازل به‌صورت یک لوله انتهایی بسته شکل می‌گیرد و شبیه یک بالون استوانه‌ای بزرگ است. همان‌طور که پاریزون در حال شکل‌گیری است، ضخامت دیواره پلاستیکی مخزن برنامه‌ریزی شده در پاریسون به‌گونه‌ای شکل می‌گیرد که وقتی پاریزون در قالب منبسط می‌شود، منبع پلاستیکی دارای دیواره‌های یکدست و صاف خواهد بود.

سر اکستروژن برای کنترل ضخامت تانکر پلاستیکی با استفاده از شکل مخروطی آن استفاده می‌شود. سطح داخلی مخزن پلاستیکی نهایی را می‌توان با استفاده از حلقه بیرونی سر اکستروژن که شکل مخروطی دارد تنظیم کرد. با تغییر موقعیت سنبه و حلقه بیرونی می‌توان ضخامت حلقه پاریسون را به ضخامت دلخواه تغییر داد.

بستن قالب

هنگامی که پاریزون به‌درستی شکل گرفت و آماده شد، داخل قالب قرار می‌گیرد که دارای دو نیمه است که به هم چسبیده و مهروموم شده‌اند. برای تشکیل صحیح یک مخزن پلاستیکی، قالب محکم بسته می‌شود تا از ایجاد حفره‌ها و توزیع یکنواخت پریسون در بین دیواره‌های قالب جلوگیری شود. برای اطمینان از ضخامت مناسب دیواره‌های تانکر پلاستیکی، ضروری است که پاریزون به‌طور یکنواخت پخش شود.

اندازه قالب‌های قالب‌گیری دمشی نامحدود به نظر می‌رسد و قادر به تولید مخازن چند گالن تا مخازن چند هزار گالن هستند. قالب‌های کوچک‌تر برای قالب‌گیری دمشی به‌راحتی قابل کنترل هستند. در حالی که قالب‌های بزرگ‌تر مانند پرس‌های آهنگری هستند.

هوای تحت فشار

هوای تحت فشار به داخل پریسون دمیده می‌شود که باعث می‌شود به‌سرعت در برابر دیواره‌های قالب منبسط شود. استفاده از هوا در قالب باید یکنواخت باشد. به‌طوری‌که دیواره‌های مخزن ضخامت یکنواخت داشته باشند. همانند فرآیند گرمایش در قالب‌گیری روتو، استفاده از هوا در قالب‌گیری دمشی به‌دقت کنترل می‌شود تا از کشش پاریسون جلوگیری شود.

برای مخازن مربع یا مستطیل، استفاده از هوا می‌تواند شامل چندین روزنه باشد تا جریان هوای یکنواخت را تضمین کند؛ زیرا دسترسی به زوایا و گوشه‌های این قالب‌ها دشوار است. استفاده از منابع هوای متعدد، پاریسون را به گوشه‌ها و زوایای مخزن فشار می‌دهد.

خنک کننده

مرحله نهایی فرآیند قالب‌گیری دمشی، خنک‌سازی و انجماد مخزن است. از آنجایی که تنها بخشی از فرآیند که گرم می‌شود، پاریسون بود، فرآیند خنک‌سازی برای قالب‌گیری دمشی زمان کمتری نسبت به زمانی که برای قالب‌گیری روتو لازم است، نیاز دارد؛ اما طولانی‌ترین بخش فرآیند است. خنک‌سازی یک مخزن بادی قالب‌گیری شده در طول اعمال جریان هوا آغاز می‌شود و در طول آن فرآیند ادامه می‌یابد.

گرمای پاریزون از پریسون به سطح داخلی قالب منتقل می‌شود. یک نگرانی در طول مرحله خنک کننده، گرمایی است که در داخل یک مخزن به دام افتاده است. برای غلبه بر این مشکل از خنک کننده داخلی استفاده می‌شود که روشی ایمن و سازنده برای خنک‌سازی کارآمد است.

تخلیه

مانند قالب‌های روتو، قالب برای قالب‌گیری دمشی دارای دو نیمه است که وقتی مخزن به‌اندازه کافی خنک شود باز می‌شود. در حین و پس از تخلیه، یک تانکر پلاستیکی به‌دقت از نظر تغییر شکل یا نشتی بررسی می‌شود. این به‌ویژه برای مخازن بسیار بزرگ چند صد یا هزار گالن صادق است.

پلاستیک‌های مورد استفاده برای ساخت مخزن پلاستیکی

پلیمرهایی که برای تولید تانکر پلاستیکی استفاده می‌شوند، پلیمرهایی هستند که از نفت تولید می‌شوند. اگرچه ممکن است از اصطلاحات پلیمر، پلی یا پلاستیک استفاده کنیم، دامنه این اصطلاحات طیف وسیعی از پلاستیک‌ها با درجه‌ها، انواع، استحکام و ترکیبات شیمیایی متفاوت را پوشش می‌دهد. هر پلاستیک دارای مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و خواص است که آن را برای تولید محصولات پلاستیکی مختلف ایده‌آل می‌کند.

ساخت مخزن پلاستیکی مستلزم استفاده از مجموعه خاصی از پلیمرهای محبوب است که در سراسر جهان برای تعداد بی‌پایانی از کاربردها مورد استفاده هستند. این دو پلیمر پویا پلی اتیلن و پلی پروپیلن هستند که برای ساخت رخت‌آویز، بطری‌های نوشابه و محفظه تجهیزات سنگین استفاده می‌شود.

۱. پلی اتیلن

پلی اتیلن که با نام‌های پلی اتیلن یا پلی اتن شناخته می‌شود، از پلیمریزاسیون اتیلن که یک هیدروکربن آلی با فرمول شیمیایی C2H4 است، به دست می‌آید. در پلیمریزاسیون اتیلن شامل کلرید تیتانیوم و هیدروکربن‌های اشباع غیر قطبی است که وزن مولکولی بالایی دارند و خواص پلی اتیلن مشابه پارافین را به همراه دارد. از آنجایی که مولکول‌های پلی اتیلن به هم متصل نیستند، پلی اتیلن یک پلاستیک کریستالی در نظر گرفته می‌شود؛ عاملی که به آن چگالی و پایداری شیمیایی بیشتری می‌دهد.

مانند تمام انواع پلاستیک، انواع مختلفی از پلی اتیلن وجود دارد که شامل چگالی کم (LDPE)، چگالی کم خطی (LLDPE)، چگالی متوسط خطی (LMDPE) چگالی بالا (HDPE)، وزن مولکولی فوق‌العاده بالا (UHMWPE) و متقابل (PEX). اگرچه تمام اشکال پلی اتیلن برای تولید محصولات پلاستیکی استفاده می‌شود، پلاستیک‌های خاصی که برای تولید مخزن پلی اتیلن استفاده می‌شود PEX، LMDPE و HDPE هستند که خواص مکانیکی، استحکام و مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر عوامل محیطی دارند.

۲. پلی پروپیلن

از بین مواد مختلفی که برای تولید مخازن پلی پروپیلن استفاده می‌شود، پلی پروپیلن که به پروپن، pp و پروپیلن معروف است، متنوع‌ترین مواد پلاستیکی مختلف است؛ زیرا می‌توان از آن برای تولید پارچه، بسته‌بندی و تانکر پلاستیکی استفاده کرد. از پلیمریزاسیون مونومر پروپن با استفاده از روش زیگلر ناتا یا روش کاتالیز متالوسن ساخته می‌شود. پلی پروپیلن دارای ساختار کریستالی با انعطاف‌پذیری، چقرمگی، تحمل شیمیایی و مقاومت در برابر تغییرات دما است. متعلق به گروه الفین هیدروکربن‌های با پیوند دوگانه است. در طی پلیمریزاسیون، پیوندهای مولکولی پروپن شکسته شده و دوباره به هم متصل می‌شوند تا زنجیره پلیمری برای پلی پروپیلن تولید شود.

پلی پروپیلن به دلیل مقاومت شیمیایی، تحمل در برابر تغییرات دما و خلوص شناخته شده است. استحکام و دوام پلی پروپیلن آن را برای ساخت ظروف مانند مخزن پلی پروپیلن ایده‌آل می‌کند.

در مقاله‌ای دیگر به بررسی تفاوت بین مخزن پلی اتیلن و مخزن پلی پروپیلن خواهیم پرداخت.

۳. پلی وینیل کلراید

انواع پلی وینیل کلراید، PVC، شامل انواع انعطاف‌پذیر و سفت است که با توجه به انواع افزودنی آن‌ها متفاوت است. PVC دارای خواص مکانیکی استثنایی است که آن را برای محیط‌های خصمانه و خشن که نیاز به مواد قوی دارند، ایده‌آل می‌کند. استحکام پی‌وی‌سی آن را با فلزات مختلف قابل مقایسه می‌کند و دلیل اصلی استفاده گسترده از آن برای محصولات لوله‌کشی است. ماده اولیه PVC کلر به شکل نمک با کربن و هیدروژن اضافه شده است. از مونومر وینیل کلرید که از کلرزنی اتیلن و پیرولیز است تولید می‌شود. مونومر وینیل کلرید برای تشکیل PVCپلیمریزه می‌شود.

پی‌وی‌سی دارای قابلیت گرمانرم است و در هنگام گرم شدن نرم می‌شود و همین امر باعث می‌شود تا به مخازن پلاستیکی تبدیل شود. فرم سخت PVC برای ساخت تانکر پلاستیکی استفاده می‌شود. این یک پلاستیک بسیار متراکم است که در برابر ضربه و محلول‌های شیمیایی مقاوم است.

مزایای تانکر پلاستیکی

تانکر پلاستیکی سال‌ها است که به‌عنوان وسیله‌ای برای ذخیره آب و حمل‌ونقل مواد شیمیایی مانند آفت‌کش‌ها و کودها استفاده می‌شود. آن‌ها به دلیل طول عمر، دوام، تحرک و استحکام، در کشاورزی بسیار محبوب شده‌اند. وزن سبک منبع پلاستیکی این امکان را فراهم می‌کند که آن‌ها را مرتب کرده و در چندین مکان بدون نگرانی از ترک خوردن یا نشتی آن‌ها قرار دهید.

۱.هزینه کمتر

یکی از دلایل اصلی استفاده از تانکر پلاستیکی به‌جای مخزن فلزی، هزینه آن‌هاست که به‌مراتب کمتر از هر نوع فلزی است. منبع پلاستیکی به دلیل هزینه کم مواد اولیه، زمان ساخت و فرآیندهای تولید، هزینه کمتری دارند.

۲. وزن

تانکر پلاستیکی سبک‌وزن را می‌توان به‌راحتی در جای خود قرار داد و نیازی به پشتیبانی خاصی ندارد. نصب منبع پلاستیکی زیرزمینی راحت‌تر از مخازن بتنی است. دیواره‌ها و کناره‌های جامد آن‌ها از نشتی جلوگیری می‌کند و مواد پلاستیکی در برابر اثرات مواد شیمیایی موجود در خاک حساس نیست.

۳. نصب و جابه‌جایی آسان

یک عامل دیگر که به وزن سبک مخزن پلاستیکی مربوط می‌شود این است که به‌راحتی می‌توان آن‌ها را بدون نیاز به تجهیزات سنگین یا ابزار خاص در محل نصب قرار داد یا جابه‌جا کرد. در بسیاری از موارد، زمانی که یک شرکت توسعه می‌یابد یا ساخت‌وساز جدیدی اضافه می‌کند، مخازن باید جابه‌جا شوند. منبع پلاستیکی را می‌توان به‌راحتی و به‌طور مکرر برای رفع نیازهای در حال تغییر، تخلیه و بلند کرد.

۴. تنوع

از میان بسیاری از محصولات موجود در بازار برای مصارف صنعتی، تانکر پلاستیکی در تعداد بی‌شماری از اندازه‌ها، رنگ‌ها، شکل‌ها، پیکربندی‌ها و اشکالی موجودند که قادر به پاسخگویی به هر نوع فضا یا کاربرد هستند. علاوه بر این، تولیدکنندگان با مشتریان خود برای تولید مخازن پلاستیکی تخصصی برای شرایط منحصربه‌فرد و غیرمعمول همکاری می‌کنند. برای دریافت مشاوره رایگان و سفارش انواع مخزن، می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

۵. معماری و ساختار

با فرم‌ها و رنگ‌های متعدد مخازن پلاستیکی، به‌راحتی می‌توان آن‌ها را در الزامات معماری یک سازه جا داد. این ویژگی خاص را نمی‌توان در مورد هیچ شکل دیگری از مخزن ذخیره‌سازی دید. در بسیاری از موارد، معماران طرح‌های خود را با در نظر گرفتن مخزن‌های پلاستیکی طراحی می‌کنند.

۶. قدرت

تانکر پلاستیکی استحکام فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند سخت‌ترین شرایط را تحمل کند. این مخزن در محیط‌های سخت برای ذخیره آب و مواد شیمیایی قابل استفاده است. برخلاف انواع خاصی از فلز، مخزن پلاستیکی زنگ نمی‌زند و تحت تأثیر شرایط آب و هوایی قرار نمی‌گیرد. معروف است که این نوع منبع می‌تواند چندین سال استفاده را بدون نیاز به نگهداری یا هر نوع تمیزکاری خاصی تحمل کند.

۷. بهداشتی

تانکر پلاستیکی توسط نهادهای بهداشتی برای حمل‌ونقل و ذخیره آب آشامیدنی تائید شده‌اند. پلاستیک‌های مورد استفاده در ساخت این تانکرها بهداشتی و فوق‌العاده بهداشتی هستند و به همین دلیل است که تانکر پلاستیکی در صنایع غذایی و دارویی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقررات منبع پلاستیکی

با توجه به انواع مایعات و سیالاتی که مخزن پلاستیکی ذخیره می‌کند، وزارت بهداشت مقررات و استانداردهایی را در مورد ساخت مخازن پلاستیکی تهیه کنند. بسیاری از الزامات مربوط به ذخیره‌سازی آب آشامیدنی و محصولات غذایی است. تمرکز الزامات در مورد هر نوع مایع یا مایعاتی است که با انسان در تماس است.

      • مقررات مخزن آب

از آنجایی که تانکر پلاستیکی به‌طور گسترده‌ای برای ذخیره و حمل‌ونقل آب آشامیدنی استفاده می‌شود، چندین شرط وجود دارد که توسط آژانس‌های نظارتی مختلف بیان شده است. مواد پلی اتیلن مورد استفاده برای ساخت مخازن آب باید بی‌اثر باشد و تحت تأثیر آب قرار نگیرد، مواد شیمیایی را به داخل آب نبرد و با آب واکنش ندهد. تمام تولیدکنندگان این مخازن باید دارای گواهینامه‌های سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان غذا و دارو باشند.

تانکر پلاستیکی باید به‌گونه‌ای ساخته شود که بتواند فشار ناشی از وزن آب را تحمل کند. در این جنبه از الزامات، ضخامت دیواره مخازن و قوام آن است که در طول فرآیند ساخت، آزمایش و اندازه‌گیری می‌شود. اگرچه هر تولید کننده از انواع مختلفی از پلیمر استفاده می‌کند، اما هرکدام از پلیمرهایی استفاده می‌کنند که از نظر شیمیایی با مقررات اداری و سازمانی مطابقت دارند.

      • FDA/CFR عنوان ۲۱

در عنوان ۲۱، FDA و CFR الزامات تانکر پلاستیکی مورد استفاده برای نگهداری و آماده‌سازی مواد غذایی و نوشیدنی را مشخص می‌کنند. در عنوان ۲۱ انواع پلیمرهای قابل قبول، مواد افزودنی و ترکیب و طراحی مخازن پلاستیکی ذکر شده است. مخازن پلاستیکی به دلیل ساخت یکپارچه بدون درز نسبت به سایر انواع مخازن ترجیح داده می‌شوند که آن‌ها را ایمن‌تر و قابل اطمینان‌تر می‌کند.

      • CFR 1250.82 عنوان ۲۱

CFT 1250.82 عنوان ۲۱ شرح مفصلی از مشخصات مربوط به مخازن پلاستیکی مورد استفاده برای آب آشامیدنی را ارائه می‌دهد. الزامات زهکشی، سرریز، تهویه و روش‌های اندازه‌گیری عمق آب در مقررات گنجانده شده است. یکی از نگرانی‌های آیین‌نامه، هرگونه جریان برگشتی است که بتواند آب آشامیدنی ذخیره شده را آلوده کند.

علاوه بر این، مقررات مختلفی در مورد استفاده از تانکر پلاستیکی در هر بخش از جامعه با تأکید بر پلی تانک‌های مورد استفاده در مصارف صنعتی وجود دارد. در همه موارد، نگرانی اصلی ایمنی است؛ زیرا آب ممکن است به‌طور بالقوه آلوده شود و مواد شیمیایی باید محکم بسته شده و از نشت جلوگیری شود. به‌منظور ارائه مجموعه کاملی از محدودیت‌ها، هر سازمان دارای مشخصاتی برای استفاده در زمین از مخازن پلاستیکی و استفاده زیرزمینی است که الزامات زیرزمینی سخت‌تر و سخت‌گیرانه‌تر است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

منبع پلاستیکی مخزن ذخیره‌سازی است که برای ذخیره، انتقال و جمع‌آوری آب، سایر مایعات و مواد دانه‌ای یا پودری استفاده می‌شود. آن‌ها از پلیمرهای خاص ساخته شده‌اند و یک واحد ذخیره‌سازی مقرون‌به‌صرفه، سبک، آسان و همه‌کاره هستند و می‌توانند حجم بالایی از مواد را ذخیره کنند.

در اکثر موارد، تحت استفاده معمولی، تانکر پلاستیکی می‌تواند تا ۲۰ سال دوام بیاورد و دارای تثبیت‌کننده‌های اشعه ماوراءبنفش است تا به مخزن کمک کنند تا اثرات نور خورشید را تحمل کند. مخازن پلاستیکی به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و می‌توان آن‌ها را با سیستم تمیزکننده خودکار راه‌اندازی کرد که زباله‌هایی را که ممکن است در کف مخزن ته‌نشین می‌شود حذف کند. لیست بی‌پایانی از انواع مخزن پلاستیکی وجود دارد که با توجه به درجه، کاربرد، نوع پلاستیک و محل قرارگیری آن‌ها به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. یکی از ویژگی‌های بارز منبع پلاستیکی، تطبیق‌پذیری آن است که آن‌ها را در شرایط و محیط‌های مختلف قابل اجرا کرده است. پلی اتیلن و پلی پروپیلن پلیمرهایی هستند که برای تولید مخزن پلاستیکی و نحوه نام‌گذاری آن‌ها استفاده می‌شود. برای سفارش انواع تانکر می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *