منبع پلی اتیلن چیست؟
مخزن پلی اتیلن یکی از انواع تانکر پلاستیکی است که ماده اولیه ساخت آن، پلیمری به نام پلی اتیلن است. این نوع تانکر به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد خود، محبوبیت و کاربرد گستردهای در مصارف خانگی و صنایع مختلف دارد. منبع پلی اتیلن برای نگهداری انواع مایعات نظیر آب شرب، ذخیره انواع مواد شیمیایی و حتی اسیدهای قوی و خورنده مناسب است. این تانکر میتواند در دمای بسیار بالا و نیز در دمای بسیار پایین مقاومت خوبی از خود نشان دهد. علاوه بر این در برابر ضربه مقاومت است و طول عمر بالایی دارد. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به بررسی کاربردها، ویژگیها، مزایا و معایب تانکر پلی اتیلن خواهیم پرداخت.
انواع مخزن پلی اتیلن بر اساس ساختار شیمیایی
پلی اتیلن یک پلیمر است که از پلیمریزاسیون اتیلن به دست میآید. اتیلن یک هیدروکربن آلی با فرمول شیمیایی C2H4 است. پلیمریزاسیون اتیلن شامل کلرید تیتانیوم و هیدروکربنهای اشباع غیر قطبی است که وزن مولکولی بالایی دارند. از آنجایی که مولکولهای پلی اتیلن به هم متصل نیستند، پلی اتیلن یک پلاستیک کریستالی در نظر گرفته میشود؛ عاملی که به آن چگالی و پایداری شیمیایی بیشتری میدهد.
پلی اتیلن با استفاده از روشهای متعددی به دست میآید. این روشهای متعدد، خواص شیمیایی متنوعی به دست میدهد که نتیجه آن، دست کم شش نوع پلی اتیلن متفاوت خواهد بود. این شش نوع عبارت است از:
- پلی اتیلن با چگالی کم
- پلی اتیلن با چگالی کم خطی
- پلی اتیلن با چگالی متوسط خطی
- پلی اتیلن با چگالی بالا (متقاطع)
- پلی اتیلن با وزن مولکولی فوقالعاده بالا
- پلی اتیلن مشبک
طبیعی است که هرچه چگالی ماده بالاتر باشد، مقاومت آن نیز بالاتر خواهد بود. بهطوری که پلی اتیلن مشبک مقاومت و فوقالعادهای خواهد داشت. ما در اینجا برای اختصار به توضیح دو مورد پلی اتیلن رایج در ساخت انواع مخزن بسنده میکنیم.
۱. پلی اتیلن خطی
از این نوع پلیمر برای ساخت مخزن پلی اتیلنی استفاده میکنند که مواد و مایعات خنثی در آن ذخیره میشود. پلی اتیلن خطی زمانی به وجود میآید که یک رزین ترموپلاستیک برای ایجاد یک پلاستیک مذاب، گرم شود. سپس، پلاستیک را سرد میکنند و به این صورت، پلیمر به یک سطح پلی اتیلن خطی و با چگالی بالا تبدیل میشود. طنابی را تصور کنید که در آن رشتههای تکی الیاف با هم له میشوند، اما گره نمیخورند. نتیجه یک رزین خطی است که دارای زنجیرههای پلیمری درهم است.
مخزن پلی اتیلن خطی مقرونبهصرفه است و برای ذخیره آب و مواد شیمیایی غیر خورنده میتوان از آن استفاده نمود؛ اما برای ذخیره مواد شیمیایی خورنده، مناسب نیست و بهتر است از یک منبع پلی اتیلن با چگالی بالاتر استفاده کنید؛ زیرا پلی اتیلن خطی در برابر اسیدها و مواد شیمیایی خورنده فرومیریزند.
۲. پلی اتیلن متقاطع
مخزن پلی اتیلن متقاطع، چگالی بالاتری دارد و با افزودن یک کاتالیزور به رزین ترموپلاستیک تولید میشود. در این فرآیند، کاتالیزور، رزین ترموپلاست را به یک ترموست تبدیل میکند. کاتالیزور باعث ایجاد پیوند کووالانسی میشود که مولکولها را به هم پیوند میدهد. پیوند کووالانسی یک پیوند قوی است. در نتیجه، پلاستیکی به دست میآید که مقاومت در برابر ضربه، استحکام کششی و مقاومت بیشتری در برابر شکست دارد. همچنین این تغییر، یکپارچگی مخزن، مقاومت شیمیایی، مقاومت در برابر حرارت و پایداری ابعادی بینظیری به مخزن پلی اتیلن میدهد.
از این رو منبع پلی اتیلن متقاطع یک گزینه عالی برای ذخیره مواد شیمایی خورنده و قوی است. اگر به یک مخزن با حجم بسیار بالا نیاز دارید، لازم است از پلی اتیلن با چگالی بالا، پلی اتیلن با وزن مولکولی فوقالعاده بالا و نیز پلی اتیلن مشبک استفاده کنید.
انواع منبع پلی اتیلن بر اساس شکل ظاهری و هندسی
مخزن پلی اتیلن را معمولاً بهصورت زمینی میسازند اما این یک قاعده کلی نیست. به عبارتی ممکن است مخزن هوایی پلی اتیلن یا مخزن زیرزمینی پلاستیکی هم برای کاربردهایی استفاده شود. بهطور کلی مخازن پلی اتیلن را به یکی از شکلهای زیر میسازند:
- افقی
- عمودی
- مکعبی یا کتابی
- زیر پله
- قیفی یا مخروطی
- آسان رو
- بیضی
- نیسانی
- انبساط
- سمپاش
- IBC
- کلرزنی
- سپتیک تانک
هر یک از این مخازن در مکانهای مخصوص به خود قابل استفاده هستند و مزایای ویژه خود را دارند. در ادامه هر یک از این مخازن را بهصورت مختصر معرفی میکنیم.
۱. منبع افقی
منبع پلی اتیلن افقی در ذخیره سازی مایعات، گازها، مواد غذایی و بهخصوص آب مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد این مخازن در مراکز آتشنشانی، انتقال آب به نقاط دوردست و حمل مواد لبنی بسیار گسترده است. شکل ظاهری این تانکرها بهصورت استوانههای خوابیده، جعبههای منحنی و یا بیضی است.
۲. منبع عمودی
مخزن پلی اتیلن عمودی معمولاً بهصورت یک استوانه ایستاده است که در قطرها و ارتفاعهای مختلف تولید میشود. این تانکر در مکانهایی که با محدودیت ارتفاع روبهرو هستند مناسب نیست.
۳. تانکر مکعبی یا کتابی
منبع پلی اتیلن مکعبی که به آن منبع کتابی نیز میگویند، یک مکعب مستطیل است که بهصورت خوابیده یا ایستاده قرار میگیرد. از این مخزن در مکانهایی استفاده میشود که با کمبود فضا مواجه هستند. قطر و ارتفاع این تانکر در اندازههای مختلف وجود دارد. معمولاً این تانکرها را در راهروها میتوان دید.
۴. منبع زیر پله
منبع پلی اتیلن زیر پله برای ذخیره آب شرب و آب آتشنشانی کاربرد دارد. این مخزن همانطور که از نام آن پیداست در زیر پله قرار میگیرد و میتواند به مدیریت فضا کمک کند. شکل ظاهری این منبع آب، مطابق محدوده زیر پله است. از ویژگیهای آن میتوان به یکپارچگی، نصب آسان، حمل راحت و انتقال حرارت نسبتاً پایین اشاره کرد.
۵. منبع قیفی یا مخروطی
مخزن پلی اتیلن قیفی در صنایع مختلفی نظیر کشاورزی، صنایع پزشکی، تصفیه پسماند، نفت و گاز کاربرد دارد. ویژگی منحصربهفرد آن، وجود انتهای قیف مانند آن است که خروج مایعات سنگین و لجن مانند را راحت میکند. از طرفی نیاز به تمیز کردن آن نیز کمتر است؛ زیرا به دلیل ساختار قیف مانند آن، مواد در آن رسوب نمیکند. هر چه شیب قیف بیشتر باشد، خروج سیال با سرعت بیشتری صورت میگیرد. شیب این منبع در سه اندازه ۳۰ درجه، ۴۵ درجه و ۶۰ درجه موجود است.
۶. مخزن آسان رو
این مخزن همان مخزن پلی اتیلن کتابی است که به آن اسلیم تانک نیز میگویند. حجم این مخازن بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر است.
۷. منبع بیضی
نوعی از مخزن پلی اتیلن افقی است که قاعده آن بهصورت بیضی شکل است و میتوان آن را بر روی شاسی چرخ دار، کامیون یا نیسان نیز نصب نمود. اندازهاین مخازن میتواند بسیار بزرگتر از مخازنی باشد که در بالا به آن پرداختیم.
۸. منبع نیسانی
مخزن پلی اتیلن نیسانی بهگونهای طراحی شده که بهراحتی بتواند بر روی نیسان و وانتبار نصب شود. از این تانکر برای انتقال سیالات به مراکز مختلف بهرهگیری میشود.
۹.مخزن انبساط
وظیفه اصلی منبع پلی اتیلن انبساط، تنظیم فشار آب است. این مخازن در فضای باز قرار میگیرند و مانع از سرریز آب میشوند. علاوه بر این، میتوانند فشار سیستم را نیز کنترل کنند. محل نصب این تانکر پشتبام است و معمولاً حجمی بین ۶۰ الی ۲۰۰ لیتر دارند.
۱۰. تانکر سمپاش
مخزن پلی اتیلن سمپاش در صنعت کشاورزی و برای نگهداری سموم کشاورزی و مایعات مشابه کاربرد دارد. حجم این تانکر معمولاً بین ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ لیتر است.
۱۱. IBC
این یک تانکر خاص برای جابهجایی برخی مایعات خاص است. مخزن پلی اتیلن IBC حتماً باید درون محفظهی فلزی قرار بگیرد تا آسیبی به آن نرسد. حجم این تانکر ۱۰۰۰ لیتر است.
۱۲. منبع کلرزنی
برای کلرزنی به محصولاتی که نیازمند کلر هستند، از مخزن پلی اتیلن کلرزنی استفاده میکنند. حجم این تانکرها معمولاً بین ۲۲۰ تا ۵۰۰ لیتر است. گاز کلر جزو مواد شیمیایی بسیار خورنده است.
۱۳. سپتیک تانک
سپتیک تانک نوعی تانکر برای جمعآوری فاضلاب است که میتوان آن را از جنس پلی اتیلن ساخت. حجم این تانکرها معمولاً بسیار زیاد است و در زیر زمین دفن میشوند. این تانکرها برای مکانهایی مناسب هستند که به فاضلاب شهری دسترسی ندارند. سپتیک تانک بهصورت دورهای نیازمند تخلیه و لجن زدایی است.
در این متن ۱۳ نوع تانکر پلی اتیلن را معرفی نمودیم. هر یک از این تانکرها با توجه به نوع کاربرد و محل قرارگیری مورد استفاده قرار میگیرند؛ بنابراین پیش از خرید یا سفارش بهتر است با متخصصین این حوزه مشورت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان میتوانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.
انواع تانکر پلی اتیلن بر اساس کاربرد
پیش از این گفتیم که منبع پلی اتیلن دارای کاربردهای گستردهای است. اگر بخواهیم مخزن پلی اتیلن را بر اساس کاربردهای آن تقسیمبندی کنیم، فهرست زیر قابل استفاده خواهد بود:
- ذخیره و انتقال انواع گاز
- ذخیره و حمل انواع اسید
- نگهداری و حمل انواع مایعات خوراکی و مواد غذایی
- نگهداری انواع فرآوردههای نفتی
- ذخیره انواع آب
- ذخیره انواع مواد شیمیایی
- نگهداری انواع روغن صنعتی و خوراکی
- نگهداری انواع چسب
- جمعآوری فاضلاب
- جمعآوری زبالههای شهری
برای هر یک از این کاربردها، لازم است مخزن پلی اتیلن متناسب تهیه گردد.
انواع منبع پلی اتیلن بر اساس تعداد لایهها
برخی از کاربردهای منبع پلی اتیلن نیازمند جدارههای اضافی است که برای رفع آنها باید مخزن پلی اتیلن را بهصورت چندلایه ساخت. بر این اساس معمولاً تانکر پلی اتیلن را به یکی از این حالات میسازند:
- مخزن پلی اتیلن یک لایه
- منبع پلی اتیلن دو لایه
- تانکر پلی اتیلن سه لایه
- مخزن پلی اتیلن چهار لایه
در ادامه کاربرد هر یک را بهطور مختصر بیان خواهیم کرد.
۱. کاربرد مخزن پلی اتیلن یک لایه
منبع پلی اتیلن تک لایه تنها یک بار درون کوره قرار میگیرد. به همین دلیل مقاومت بالایی دارند و برای ذخیره مایعاتی غیر از آب مناسب است.
۲. کاربرد مخزن پلی اتیلن دو لایه
این تانکر برای کنترل فشار اضافی ناشی از افزایش حجم مایعات گرم و جبران کاهش سیالات در گردش درون سیستمهای حرارتی کاربرد دارد. علاوه بر این، از لایه دوم برای جذب ضربه استفاده میشود. مخزن پلی اتیلن دو لایه یک منبع عایق در برابر حرارت است که دمای سیال موجود در خود را ثابت نگه میدارد.
۳. کاربرد مخزن پلی اتیلن سه لایه
عامل اصلی جلبک زدن مخازن آب، ورود نور خورشید به داخل آنها است. مخزن پلی اتیلن سه لایه، دارای یک لایه مشکی رنگ در وسط دو لایه دیگر است که مانع از ورود هرگونه نور به داخل مخزن میشود؛ بنابراین از این تانکر میتوان بهخوبی برای ذخیره و نگهداری آب استفاده کرد. بدون اینکه نگرانی برای جلبک زدن آن وجود داشته باشد.
۴. کاربرد مخزن پلی اتیلن چهار لایه
از این مخزن نیز برای ذخیره سازی آب استفاده میشود و بیشتر بهصورت سفارشی است. این تانکر نیز از وجود جلبک جلوگیری میکند. منبع چهار لایه در برابر اشعه فرابنفش مقاوم است و مانع از ورود و انتشار هر نوع آلودگی و میکروب به آب و تانکر میشود.
پیشنهاد مطالعه: مقاله تفاوت مخزن پلی اتیلن و پلی پروپیلن
کاربردهای مخزن پلی اتیلن
انواع مخزن پلی اتیلن را بررسی نمودیم و تا حدودی کاربردهای آن را برشمردیم. در این بخش این کاربردها را بهطور کامل بررسی میکنیم.
اصلیترین کاربرد منبع پلی اتیلن نگهداری و ذخیره سازی آب در مراکز مسکونی است. با این حال این مخازن طیف وسیعی از کاربردها را پشتیبانی میکنند. این امر به دلیل مقاومت بالای این تانکرها در برابر ضربه، نور، دما، مواد شیمیایی و نیز قیمت مناسب آن است. برخی از این کاربردها عبارتاند از:
- استفاده در صنایع غذایی برای نگهداری مواد اولیه و بهخصوص مایعات
- ذخیره انواع سوخت
- ذخیره گازها به دلیل ساختار یکپارچه برخی از مخازن پلی اتیلن
- نگهداری و انتقال مواد شیمیایی
- حمل و نگهداری اسیدهای خورنده
- نگهداری سموم کشاورزی
- ذخیره کود مایع برای کشاورزی
- استفاده در مراکز آتشنشانی
- استفاده در پروژههای عمرانی
- جمعآوری و مدیریت فاضلاب
- جمعآوری پسماند و زبالههای شهری
- ذخیره آب باران
- کلرزنی
- استفاده در صنایع دارویی
- ذخیره انواع چسب صنعتی
- حمل و ذخیره روغن صنعتی
بنابراین مخزن پلی اتیلن کاربردهای گستردهای دارد و در بسیاری از صنایع میتوان آنها را به کار گرفت.
حجم و ظرفیت مخزن پلی اتیلن
حجم و ظرفیت مخزن پلی اتیلن از ۵۰ لیتری تا هر اندازهای که مشتری و مصرف کننده بخواهد وجود دارد. کاربردهای گسترده این مخزن، این تنوع در ظرفیت را به وجود آورده است. برای مثال مخازن زیرزمینی و هوایی دارای حجمهای بالاتر از ۱۰۰۰۰۰ لیتر هستند که برخی از آنها از جنس پلی اتیلن هستند.
اینکه حجم تانکر چقدر باشد بستگی به این دارد که در کجا قرار بگیرد و چه سیالی را ذخیره کند. اگر به یک منبع ذخیره سازی نیاز دارید، میتواند در مورد حجم و مکان قرارگیری آن با متخصصین تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید و مشورت کنید.
مزایای مخزن پلی اتیلن
کاربرد گسترده مخزن پلی اتیلن نشان از مزیتهای آن بر دیگر مخازن دارد. اینکه یک تانکر بتواند طیف وسیعی از مایعات و گازها را در خود ذخیره کند بدون اینکه آسیبی به محیط یا خود تانکر وارد کند، یک مزیت فوقالعاده است. در این بخش میخواهیم مزایای دیگری از این تانکر را معرفی کنیم.
- نصب آسان
- مقاومت بالا در برابر ضربه
- تحمل بازه دمایی بین ۴۰- تا ۵۵+ درجه سانتیگراد
- مقاومت در برابر زمین لرزه
- طول عمر بسیار بالا
- قابل استفاده در همه شرایط آب و هوایی
- قابلیت ساخت بهصورت یکپارچه و بدون درز
- عدم ایجاد تغییر در کیفیت آب
- کاملاً بهداشتی و دارای استاندارد
- وزن سبک
- حمل آسان
- قابل طراحی بهصورت سفارشی
- مقاوم در برابر اشعه فرابنفش
- ضد خوردگی
- ضد زنگ
- قیمت مناسب
- قابل طراحی در اشکال مختلف
- دارای تعداد لایههای سفارشی
- ضد جلبک
- عدم واکنش با محتویات داخلی آن
- زیبا
- آنتی باکتریال
- قابل استفاده برای هر نوع مایع
- تنوع در ظرفیت و حجم
- تنوع در رنگ
- عایق بودن
- امکان نصب در ارتفاع و یا زیر زمین
- مقاوم در برابر نشتی
- قابل بازیافت
مجموع این مزایا در مخزن پلی اتیلن، آن را به یک گزینه محبوب و پرکاربرد تبدیل کرده است.
معایب منبع پلی اتیلن
در کنار این مزایا، مخزن پلی اتیلن دارای معایبی نیز هست که لازم است پیش از خرید، آنها را بشناسید. هرچند که معایب آن چندان چشمگیر نیستند. این معایب عبارت است از:
- گرم شدن مایعات در مخزن پلی اتیلن تیرهرنگ
- امکان آسیب در صورت برخورد ضربه سنگین به منبع یا برخورد اجسام تیز به آن
- امکان کمرنگ شدن مخازن رنگی در طول استفاده
- قابل اشتعال
چنانچه مایعات را در یک مخزن پلی اتیلن تیرهرنگ ذخیره کنید، به دلیل جذب نور خورشید به رنگهای تیره، این منبع، آب داخل خود را گرم میکند. از طرفی اگر منبع پلی اتیلن را در معرض برخورد با اجسام تیز قرار دهید، میتوانند به تانکر آسیب برسانند.
از دیگر معایب تانکر پلی اتیلن این است که در صورت بروز آتشسوزی، مخزن پلی اتیلن مقاومتی در برابر آن ندارد و میسوزد.
بنابراین در هنگام خرید مخزن پلی اتیلن باید همه جوانب را در نظر بگیرید و منبعی را انتخاب کنید که بیشترین مطابقت را با شرایط محیط شما دارد.
نصب منبع پلی اتیلن
نصب نادرست و غیراصولی میتواند مخزن پلی اتیلن را دچار آسیبدیدگی کند و از عمر مفید آن بکاهد. در جهت جلوگیری از این اتفاق، هنگام نصب باید حتماً نکات و دستورالعملهای منطبق با نوع تانکر را رعایت کنید. هر تانکر دستورالعمل خاصی برای نصب دارد که بر اساس مکان نصب صورت میگیرد. برای مثال دستورالعمل نصب مخزن زیرزمینی کاملاً متفاوت از تانکر هوایی است.
با فرض بر اینکه مخزن پلی اتیلن شما قرار است بهصورت زمینی نصب شود، توجه به نکات زیر ضروری است:
- محل نصب را از قبل مشخص کنید. محل نصب باید صاف و بدون شیب باشد و بتواند وزن تانکر را تحمل کند.
- اطراف منبع پلی اتیلن باید به اندازه ۲۵ سانتیمتر از دیوار و هر وسیله دیگر دور باشد.
- تمامی لولهکشیها و اتصالات باید در زمان نصب انجام گیرند. حتی لولهکشیهای مربوط به پمپ و تنظیم فشار آب.
- برای نصب حتماً از یک نیروی متخصص استفاده کنید.
توجه به شیوهنامه مخصوص نصب مخزن پلی اتیلن، به استفاده آسان، نصب اصولی و افزایش عمر تانکر کمک میکند.
دستورالعمل نگهداری منبع پلی اتیلن
پس از خرید یک مخزن پلی اتیلن، باید آن را نصب و بهخوبی از آن نگهداری کنید تا از طول عمر مفید آن کاسته نشود. برای این کار اقدامات زیر را انجام دهید:
- حتماً برای نصب، از افراد متخصص کمک بگیرید. هرگونه اشتباه در نصب، میتواند مشکلات بعدی را به همراه داشته باشد. همچنین اشتباهات میتوانند عمر مخزن را کوتاه کنند و یا برای شما هزینههای اضافه به وجود بیاورند.
- محل نصب را از قبل آماده کنید. سطح زیر مخزن باید کاملاً صاف و یکدست باشد و بتواند وزن آن را تحمل کند.
- فقط مادهای را در تانکر ذخیره کنید که مخزن را برای آن خریداری نمودهاید. برای مثال در مخزن آب، مواد شیمیایی ذخیره نکنید.
- درب پیچی تانکر را هوابند نکنید؛ زیرا در هنگام پر و خالی شدن، تانکر شما به هوا نیاز دارد تا بتواند کار خود را بهخوبی انجام دهد.
- مخزن پلی اتیلن را در محدوده دمایی خارج از محدوده تعیین شده قرار ندهید. (محدوده دمایی، بین ۴۰- تا ۵۵+ درجه سانتیگراد است)
- وقتی منبع پلی اتیلن شما پر است، آن را جابهجا نکنید.
- از اتصالات انعطافپذیر و مناسب با تانکر استفاده کنید تا در هنگام پر و خالی شدن تانکر، آسیبی به آن وارد نشود.
- مخزن را بهصورت دورهای و منظم بازرسی کنید تا در صورت هرگونه آسیب، بهموقع آن را شناسایی و رفع کنید.
- تانکر و محیط اطراف آن را تمیز نگهدارید.
- درب منبع پلی اتیلن را باز نگذارید.
- در کنار تانکر پلی اتیلن آتش روشن نکنید و آن را از شعله دور نگهدارید.
- از برخورد اجسام تیز و سنگین به منبع جلوگیری کنید.
- تانکر را به دور از جریان الکتریسیته قرار دهید.
- در صورت بروز هرگونه مشکل، تعمیر مخزن پلی اتیلن را به افراد متخصص بسپارید.
روش شستشوی مخزن پلی اتیلن
برای اینکه مخزن پلی اتیلن و هر نوع منبع دیگر را بهخوبی نگهداری کنید، لازم است بهصورت دورهای و منظم، آن را بشویید. برای شستن منبع پلی اتیلن اقدامات زیر را انجام دهید:
- پس از اینکه مخزن بهطور کامل تخلیه شد، عملیات شستشو را آغاز کنید.
- رسوب و هر نوع آلودگی داخل منبع را تمیز کنید و از بین ببرید.
- داخل مخزن را با استفاده از آب و مواد شوینده بشویید.
- لولهها و مجراها را بهخوبی تمیز و ضدعفونی کنید.
- داخل تانکر پلی اتیلن و لولهها را آبکشی نمایید.
- اجازه دهید مخزن بهخوبی خشک شود.
پس از انجام این مراحل میتوانید دوباره از تانکر خود استفاده نمایید.
روشهای تولید منبع پلی اتیلن
مخزن پلی اتیلن را به دو روش در کارگاه میسازند. این دو روش عبارت است از قالبگیری چرخشی و قالبگیری دمشی.
در روش تولید منبع پلی اتیلن به روش قالبگیری چرخشی، ماده پلیمری پودری را در یک قالب دوتکه میریزند. سپس قالب را در کوره قرار میدهند. قالب در کوره داغ، شروع به چرخش میکند تا مواد ذوب شوند و بهصورت یکنواخت روی سطح قالب قرار بگیرند.
پس از اینکه قالب در تمامی جهات به اندازه کافی چرخید و مواد بهطور کامل روی سطح داخلی قالب پخش گردید، قالب را از کوره بیرون میآورند و به یک اتاق خنک منتقل میکنند. قالب در آن اتاق، خنک شده و مخزن از آن جدا میشود.
قالبگیری دمشی برای ساخت تانکرهای کوچک کاربرد دارد. در این روش پلاستیک مذاب با دمش، باد میشود و به شکل بطری درمیآید. این روش کمی پیچیدهتر است و مراحل آن بیشتر از قالبگیری چرخشی است.
قیمت مخزن پلی اتیلن
برای استعلام قیمت مخزن پلی اتیلن، باید مؤلفههای زیادی را بررسی کنید و نمیتوان یک قیمت واحد برای آن بیان نمود. برای مثال تانکر مورد نظر شما چه ظرفیتی دارد؟ شما قرار است برای ذخیره چه مادهای از آن استفاده کنید؟ میخواهید منبع پلی اتیلن شما چندلایه باشد؟ فهرست کامل مؤلفههای لازم برای تعیین قیمت تانکر پلی اتیلن در زیر قرار دارد.
- حجم و ظرفیت تانکر
- نوع پلی اتیلن و چگالی آن
- ضخامت بدنه
- کاربرد آن
- تعداد لایهها
- مکان قرارگیری منبع
- ابعاد تانکر
- و…
پس از تعیین این موارد کارشناس میتواند در مورد قیمت مخزن پلی اتیلن اظهار نظر نماید. علاوه بر این اگر میخواهید یک تانکر با حجم و ظرفیت بالا خریداری کنید، بهتر است این کار بدون واسطه صورت بگیرد. به عبارتی وجود واسطه در چنین مواردی، میتوانند قیمتها را به میزان زیادی افزایش دهد.
جمعبندی و سخن پایانی
مخزن پلی اتیلن یکی از انواع تانکرها است که میتوان در آن آب و دیگر سیالات را بهراحتی ذخیره نمود. این تانکر مزایای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به طول عمر بالا، مقاومت در برابر خوردگی و نشت، مقاومت در برابر نور خورشید و همچنین قیمت مناسب اشاره کرد. منبع پلی اتیلن میتواند سیالاتی نظیر گازها، مواد شیمیایی و انواع اسید را در خود ذخیره کند. علاوه بر این، تانکر پلی اتیلن بهترین گزینه برای ذخیره آب شرب و بهداشتی است. اگر میخواهید یک مخزن پلی اتیلن را بدون واسطه و با قیمت مناسب خریداری کنید، میتوانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا میتوان از مخزن پلی اتیلن برای ذخیره و نگهداری آب شرب استفاده نمود؟
یکی از اصلیترین کاربردهای مخزن پلی اتیلن، ذخیره و نگهداری آب شرب است؛ زیرا این تانکر با آب واکنش نمیدهد، کیفیت آب را حفظ میکند و بهداشتی است.
دلایل جایگزینی مخزن آب فلزی با مخزن آب پلی اتیلنی چیست؟
مخازن فلزی در برابر رطوبت دچار خوردگی و زنگزدگی میشوند و هزینه تعمیر و نگهداری از آنها بالاست. همچنین این تانکرها قیمت بالایی دارند. به همین جهت مخزن آب پلی اتیلن جایگزین آنها شده است تا علاوه بر قیمت مناسب و مقاومت در برابر خوردگی، کیفیت آب را نیز حفظ کند.
مزایای مخزن پلی اتیلن چیست؟
مقاومت در برابر ضربه، مقاوم در برابر خوردگی، ضد نشت، تحمل بازه دمایی بالا، مقاومت در برابر نور خورشید، قیمت مقرونبهصرفه، دارای استاندارد بهداشتی، نصب آسان، قابلیت حمل راحت و… از مزایای منبع پلی اتیلن است.
عالی بود. ممنون. خیلی به تحقیق درسیم کمک کرد.