وبلاگ

مخزن آب پلی پروپیلن چیست؟ مزایای تانکر آب پلی پروپیلن

مخزن آب پلی پروپیلن چیست؟ مزایای تانکر آب پلی پروپیلن

تانکر آب پلی پروپیلن چیست؟

مخزن آب پلی پروپیلن یکی از انواع مخزن آب است که از پلیمری به نام پلی پروپیلن ساخته شده است و در خانواده تانکر پلاستیکی قرار دارد. این ماده ویژگی‌های مثبت زیادی دارد که آن را برای ذخیره آب و بسیاری از مواد شیمیایی مناسب می‌کند. برای مثال تانکر آب پلی پروپیلن لایه‌لایه نمی‌شود و شکننده نیست. همچنین می‌تواند بسیاری از مواد شیمیایی را در خود نگهداری کند. طول عمر بالا از دیگر ویژگی‌های منبع آب پلی پروپیلن است. در این مقاله از تانکر سازی تهران فلز به معرفی و بررسی ویژگی‌های مخزن آب پلی پروپیلن خواهیم پرداخت.

ویژگی‌های مخزن آب پلی پروپیلن

پلی پروپیلن نسبت به پلی اتیلن چگالی کمتری دارد؛ بنابراین وزن آن سبک‌تر است. از طرفی استحکام کششی آن بالاست و بنابراین در برابر ضربه و سایش بسیار مقاوم است. مخزن آب پلی پروپیلن بسیار شفاف است و در بسیاری از موارد می‌توان سطح آب درون منبع را از بیرون آن مشاهده نمود.

همچنین تانکر آب پلی پروپیلن بسیار نرم و انعطاف‌پذیر است و عایق رطوبت و حرارت است؛ اما از آنجایی که این ماده بسیار نرم است، برخورد آن با اشیاء تیز می‌تواند آن را سوراخ نماید. به همین دلیل بهتر است آن را از مجاورت با اشیاء تیز و هر آنچه می‌تواند آن را با آسیب مواجه کند دور نگه‌دارید. برای دیدن تفاوت مخزن پلی اتیلن و پلی پروپیلن می‌توانید روی عنوان آن کلیک کنید.

کاربرد منبع آب پلی پروپیلن

مخزن آب پلی پروپیلن را برای ذخیره و نگهداری آب در کاربردهای مختلف می‌توان استفاده نمود. برای مثال می‌توانید در آن آب آشامیدنی ذخیره کنید و یا آب مورد نیاز پرورش آبزیان را حمل نمایید. در این بخش به معرفی کاربردهای تانکر آب پلی پروپیلن خواهیم پرداخت.

      • ذخیره و نگهداری آب آشامیدنی در مناطق مسکونی، تجاری و عمومی
      • مدیریت فاضلاب و آب‌های خاکستری
      • تصفیه آب در تصفیه خانه‌های شهری
      • استفاده در سازمان آتش‌نشانی برای اطفای حریق
      • پرورش آبزیان نظیر ماهی و میگو
      • پرورش دام و طیور
      • استفاده در صنعت کشاورزی برای آبیاری و ذخیره محصولات کشاورزی
      • ذخیره و نگهداری مایعات خوراکی نظیر لبنیات و آبمیوه
      • تأمین آب مورد نیاز صنایع و کارخانه‌ها
      • جایگزین کامیون‌های پمپاژ آب

با توجه به این فهرست می‌توان گفت از مخزن آب پلی پروپیلن در بخش‌های بسیار زیادی می‌توان استفاده نمود.

انواع مخزن آب پلی پروپیلن

تانکر آب پلی پروپیلن انواع مختلفی دارد که بر اساس شکل ظاهری و تعداد لایه‌های آن دسته‌بندی می‌شود. به‌طور کلی تانکر آب پلی پروپیلن را می‌توان به ۸ دسته تقسیم نمود.

۱. منبع آب پلی پروپیلن عمودی

مخزن آب پلی پروپیلن عمودی تانکری است به شکل استوانه‌ای که به‌صورت عمودی روی زمین قرار می‌گیرد. از این تانکر برای ذخیره آب آشامیدنی و آب مورد نیاز زمین‌های کشاورزی می‌توان استفاده نمود. در نمونه‌هایی با ارتفاع زیاد، این تانکر باید در مکانی قرار گیرد که سقف آن بلند باشد و یا بدون سقف باشد. در غیر این صورت قرارگیری با محدودیت ارتفاع روبه‌رو خواهد بود.

۲. مخزن آب پلی پروپیلن افقی

شاید این تانکر، یکی از پرکاربردترین انواع مخزن آب پلی پروپیلن باشد. این نوع تانکر به‌صورت استوانه خوابیده و یا بیضی ساخته می‌شود و برای نگهداری و انتقال آب شرب کاربرد دارد. از این نوع تانکر آب پلی پروپیلن به‌صورت تانکر چرخ دار و کامیون تانکر نیز می‌توان استفاده نمود.

۳. منبع آب پلی پروپیلن مخروطی، قیفی یا سیلو

به‌طور کلی منبع مخروطی برای مایعاتی کاربرد دارد که گرانروی بالایی دارند و خروج آن‌ها از تانکر به کندی صورت می‌گیرد. علاوه بر این از آن برای ذخیره گندم و سایر غلات استفاده می‌کنند. به همین دلیل با مخروطی کردن محل خروج، به خروج مواد سرعت می‌بخشند. شیب خروجی این تانکر معمولاً ۳۰، ۴۵ یا ۶۰ درجه است؛ اما از این تانکر می‌توان برای ذخیره آب نیز استفاده نمود؛ زیرا مخزن آب پلی پروپیلن مخروطی معمولاً رسوب و لجن نمی‌گیرد.

۴. تانکر آب پلی پروپیلن روباز

مخزن پلی پروپیلن روباز در مواردی کاربرد دارد که نیاز به همزن و میکسر وجود دارد؛ اما در برخی از موارد می‌توان از این تانکر برای ذخیره آب نیز استفاده کرد.

۵. مخزن پلی پروپیلن مستطیلی

این مخازن به‌صورت مستطیل‌های روباز یا دربسته ساخته می‌شوند و معمولاً برای حمل بطری‌ها و مواد غذایی کاربرد دارند؛ اما می‌توان از آن به‌عنوان یک مخزن آب زمینی نیز استفاده کرد. این مستطیل‌ها را با حجم‌های متفاوتی می‌سازند.

۶. سپتیک تانک پلی پروپیلن

برای مدیریت فاضلاب و آب‌های خاکستری نیاز به تانکری به نام سپتیک تانک داریم. این منبع در زیر زمین نصب می‌شود که به آن مخزن زیرزمینی میگویند. از آنجایی که ورود آب‌های آلوده به زمین و اختلاط آن با سفره‌های آب زیرزمینی می‌تواند مشکلات زیادی از جمله انواع بیماری را برای انسان به همراه بیاورد، شرکت آب و فاضلاب از ورود آن‌ها به آب‌های زیرزمینی جلوگیری می‌نماید. به این طریق که ابتدا آن‌ها را درون سپتیک تانک‌های بزرگ ذخیره و پس از تصفیه، آن را دفع می‌کند.

۷. مخزن آب پلی پروپیلن دو لایه

تمامی تانکرهای بالا، به‌صورت تک لایه یا یک لایه هستند؛ اما مخازن دیگری نیز وجود دارند. مخزن آب پلی پروپیلن دو لایه نوعی تانکر است که دو لایه دارد؛ یعنی یک تانکر آب پلی پروپیلن درون یک تانکر دیگر قرار گرفته است. لایه دوم در حقیقت نقش یک لایه محافظ را ایفا می‌کند تا از ورود آلودگی به آب جلوگیری نماید.

۸. تانکر آب پلی پروپیلن سه لایه

لایه سوم در مخزن آب پلی پروپیلن سه لایه، یک لایه محافظ اضافی است تا از سلامت آب اطمینان کامل حاصل کنید. با وجود این لایه دیگر هیچ‌گونه آلودگی نمی‌تواند وارد آب شود. همچنین این کار، تانکر آب پلی پروپیلن شما را به یک عایق حرارتی تبدیل می‌کند که امکان تبادل دما بین مایع و محیط را نمی‌دهد.

اگر تصمیم به خرید تانکر آب پلی پروپیلن دارید، می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید. مشاوران و سازندگان این تانکر سازی آماده ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

نقاط قوت و مزایای مخزن آب پلی پروپیلن

در سال‌های اخیر، مخزن آب پلی پروپیلن به دلیل خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، توجه صنایع و شهرداری‌ها را به خود جلب کرده است. این مخازن مزایای زیادی را به همراه دارند که آن‌ها را برای کاربردهای مختلف از جمله تصفیه خانه‌ها به یک گزینه عالی بدل می‌کند. در این بخش به بررسی مزایای تانکر آب پلی پروپیلن می‌پردازیم.

۱. مقاومت در برابر خوردگی

این یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های منحصربه‌فرد مخزن آب پلی پروپیلن است. مقاومت در برابر خوردگی تضمین می‌کند که این تانکر طول عمر نسبتاً طولانی‌تری دارد که می‌تواند از مخازن فولادی و آهنی بهتر عمل کند. طول عمر بالای آن‌ها به این دلیل است که آن‌ها ذاتاً برای مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی سخت، مقاومت در برابر اشعه ماوراءبنفش و… طراحی شده‌اند.

۲. وزن بسیار سبک

به‌طور طبیعی، پلی پروپیلن یک محصول سبک‌وزن است و آن را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای تصفیه خانه تبدیل می‌کند. این ویژگی منحصربه‌فرد به سهولت در جابجایی، حمل‌ونقل آسان و نصب راحت کمک می‌کند. اصلاً نیاز به تعداد زیادی کارگر برای جابجایی یا نصب آن وجود ندارد. این ویژگی، مخزن آب پلی پروپیلن را به یک مخزن ایده‌آل برای انواع کاربردهای صنعتی از جمله تصفیه خانه فاضلاب تبدیل کرده است.

۳. نگهداری آسان

نگهداری این نوع مخازن نسبتاً آسان است. برای کنترل خوردگی لازم نیست نگران رنگ‌آمیزی منظم باشید. سهولت تعمیر و نگهداری این امکان را به مدیر می‌دهد تا روی سایر مسائل مهم شرکت تمرکز کند. به عبارتی مخزن آب پلی پروپیلن نیاز به نگهداری خاصی ندارد. فقط باید آن را به‌صورت دوره‌ای بازرسی و شستشو کنید.

۴. قیمت مقرون‌به‌صرفه

این یکی از ویژگی‌های مهم تانکرهای PP است. خریداران به‌عنوان مالک یک شرکت یا یک تصفیه‌خانه، به دنبال محصولاتی هستند که با هدف شرکت مطابقت داشته و در حد بودجه آن‌ها باشد. مخزن آب پلی پروپیلن به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودنشان به‌طور گسترده‌ای مورد تائید قرار می‌گیرند و آن‌ها را به انتخابی ارجح نسبت به تانکرهای دیگر تبدیل می‌کند. به همین دلیل، این محصول ارزش سرمایه‌گذاری را دارد.

مزایای تانکر آب پلی پروپیلن

۵. طول عمر بالا و ماندگاری

این یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های مخزن آب پلی پروپیلن است. این منبع توانایی ذاتی برای مقاومت در برابر تنش فیزیکی، ضربه و عوامل محیطی خشن را دارد که در نتیجه طول عمر بالایی برای آن به همراه می‌آورد. به‌منظور کاهش هزینه‌های عملیاتی، شرکت‌ها این روزها محصولات بادوام را خریداری می‌کنند؛ زیرا در طولانی‌مدت، محصولات بادوام به سود شرکت‌ها و خریداران می‌افزایند.

ممکن است برای برخی از افراد این سؤال پیش بیاید که آیا مخزن پلی پروپیلن برای ذخیره آب آشامیدنی ایده‌آل است یا خیر؟ در این بخش از مقاله می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم.

۶. ایده‌آل برای ذخیره آب آشامیدنی

می‌دانید که مواد پلیمری در بسیاری از صنایع غذایی برای بسته‌بندی خوراکی‌ها مورد استفاده هستند. دلیل استفاده از این مواد این است که آن‌ها با مواد غذایی واکنش نشان نمی‌دهند. به همین دلیل برای بسته‌بندی مواد غذایی مناسب هستند. این ویژگی برای ذخیره آب آشامیدنی نیز صادق است. از این رو منبع آب پلی پروپیلن برای ذخیره و نگهداری آب آشامیدنی کاملاً مناسب است.

همان‌طور که می‌دانید مخزن آب گالوانیزه به‌طور کلی خطری برای سلامتی ندارد. با این حال در برخی موارد ممکن است بر طعم آب تأثیر بگذارند. بسیاری از مردم از خوردن آب آشامیدنی که بوی فولاد روی آن‌ها تأثیر گذاشته اجتناب می‌کنند. نمونه قابل تصور آن، دستگاه آب‌سردکن مدرسه در اوایل مهرماه است. فقط دانش آموزان می‌دانند این جمله، چه معنایی دارد؛)

۷. مقاوم در برابر مواد شیمیایی

از آنجایی که پلی پروپیلن از نظر شیمیایی بی‌اثر است، هنگامی که مستقیماً در معرض مواد شیمیایی قرار می‌گیرد با هیچ ماده شیمیایی واکنش نشان نمی‌دهد. در نتیجه مقاومت فوق‌العاده‌ای در برابر مواد شیمیایی ایجاد می‌کند و برای آب آشامیدنی مناسب است. در حالی که مخازن ساخته شده از فولاد این ویژگی مهم را نشان نمی‌دهند.

آخرین اما نه کم‌اهمیت‌ترین موضوع این است که مخازن PP رطوبتی را که به‌طور طبیعی آن‌ها را به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی در برمی‌گیرد، جذب نمی‌کنند. این ویژگی را نمی‌توان از سازه‌های فولادی مانند مخازن انتظار داشت. به همین دلیل، مخزن آب پلی پروپیلن برای ذخیره آب و سایر مایعات خوراکی ایده‌آل است.

نقاط ضعف و معایب تانکر آب پلی پروپیلن

برای خرید یک تانکر عالی، شما باید تمام نقاط قوت و همچنین نقاط ضعف منبع مورد نظر خود را بدانید تا بتوانید گزینه‌ای را انتخاب کنید که بیشترین مطابقت را با نیازهای شما داشته باشد. اگر فردی به شما بگوید که مخزن آب پلی پروپیلن یک تانکر بدون عیب است، یقیناً با شما صادق نبوده است. هر ماده‌ای ویژگی‌های مثبت و منفی خود را دارد؛ بنابراین هیچ ماده‌ای بی‌نقص نیست. در این بخش به معرفی معایب و نقاط ضعف تانکر آب پلی پروپیلن می‌پردازیم.

۱. عدم مقاومت در برابر اشعه فرابنفش

پلی پروپیلن به‌خودی‌خود در برابر اشعه UV مقاومتی ندارد؛ بنابراین اگر یک مخزن آب پلی پروپیلن می‌خرید، نباید آن را در معرض نور خورشید و فضای باز قرار دهید؛ زیرا این اشعه از تانکر عبور می‌کند و در ته تانکر جلبک را به وجود می‌آورد.

مگر اینکه در هنگام خرید، تانکر آب پلی پروپیلنی را انتخاب کنید که مجهز به لایه محافظ آنتی UV باشد؛ یعنی تانکری که با یک لایه جدید در برابر اشعه فرابنفش مقاوم شده است. در این صورت می‌توانید آن را در فضای باز نیز نگهداری کنید. پس لازم است در هنگام خرید به این نکته توجه کامل داشته باشید.

۲. دارای ساختار نرم

اگرچه این ویژگی بسیار مفید است و موجب مقاومت مخزن آب پلی پروپیلن در برابر ضربه می‌شود، اما ساختار بسیار نرم آن مشکل جدیدی به وجود می‌آورد. چنانچه اشیاء تیز با این تانکر برخورد کنند، آن را سوراخ می‌کنند؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید با اجسام تیز به آن ضربه وارد کنید.

۳. قابلیت اشتعال

می‌دانید که پلی پروپیلن یک پلیمر است و از مواد نفتی به وجود می‌آید؛ بنابراین قابل اشتعال است و در صورت قرارگیری در معرض شعله و آتش، می‌سوزد و از بین می‌رود. این در حالی است که یک مخزن استیل هرگز با چنین مشکلی روبه‌رو نیست. از این رو اگر مخزن آب پلی پروپیلن را در محیطی قرار دهید که مدام در معرض آتش‌سوزی است، نمی‌توانید امنیت آن را تأمین نمایید و بهتر است از یک مخزن نسوز مانند مخزن آب گالوانیزه استفاده کنید.

در هنگام خرید بهتر است همه این نکات و ویژگی‌ها را به خاطر داشته باشید تا بهترین مخزن را خریداری کنید.

ظرفیت و حجم تانکر

اولین نکته در هنگام خرید تانکر آب پلی پروپیلن، توجه به حجم و ظرفیت آن است. این مؤلفه یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌هایی است که مشخص می‌کند کدام تانکر برای شما مناسب‌تر است.

مخزن آب پلی پروپیلن را می‌توان به‌صورت کوچک و حتی خانگی ساخت. در این صورت از روش قالب‌گیری چرخشی برای ساخت آن استفاده می‌کنند. مزیت بزرگ این روش، ایجاد یک تانکر یکپارچه و بدون درز است؛ اما در صورتی که بخواهید تانکر آب پلی پروپیلن بسیار بزرگ با حجم چند صد هزار لیتر سفارش دهید، ما آن را برای شما به‌صورت ماژولار یا پنلی می‌سازیم.

به‌طور طور کلی می‌توانید هر حجمی را برای مخزن آب پلی پروپیلن خود سفارش دهید. از یک تانکر کوچک و خانگی تا مخازنی که صدها هزار لیتر آب را در خود نگهداری می‌کنند. محدودیتی وجود ندارد. کافی است برای این کار با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید.

نصب مخزن آب پلی پروپیلن

برای نصب تانکر آب پلی پروپیلن شما نیاز به یک متخصص دارید تا تانکر را به‌درستی نصب کند و در آینده شما را با مشکلی روبه‌رو نکند. علاوه بر این لازم است دستورالعمل‌های مخصوص مخزن آب پلی پروپیلن را نیز رعایت کنید.
به‌طور کلی برای نصب این منبع لازم است به این نکات عمل کنید:

      • سطحی که قرار است تانکر را روی آن قرار دهید، کاملاً مسطح و مستحکم کنید.
      • هرگونه زباله، سنگریزه و مواد تیز را از روی سطح جارو کنید.
      • تانکر را در مجاورت شعله و مواد مشتعل نصب نکنید.
      • اگر مخزن آب پلی پروپیلن شما دارای لایه محافظ در برابر اشعه یو وی نیست، آن را در فضای باز و زیر نور خورشید نصب نکنید.
      • هنگام نصب از یک متخصص کمک بگیرید.
      • حتماً دستورالعمل‌های نصب تانکر آب پلی پروپیلن را مطالعه و آن‌ها را اجرا کنید.
      • در صورتی که تانکر را به‌صورت تانکر هوایی نصب می‌کنید، از پایه‌های محکم و مقاوم استفاده نمایید.

نکات مهم برای نگهداری تانکر آب پلی پروپیلن

برای اینکه مخزن آب پلی پروپیلن شما از طول عمر بالا برخوردار باشد، لازم است به چند نکته عمل کنید:

      1. منبع آب را به‌صورت دوره‌ای بازرسی کنید. این کار کمک می‌کند هرگونه مشکل اعم از ترک، نشتی و سوراخ را به‌سرعت شناسایی و رفع کنید. چنانچه هر مشکلی را به‌موقع شناسایی و رفع نمایید، از گسترش آن جلوگیری می‌کنید و هزینه‌های ناشی از آن را کاهش می‌دهید. در غیر این صورت ممکن است زمانی به وجود مشکل پی ببرید که دیگر دیر شده باشد.
      2. مخزن را به‌صورت دوره‌ای شستشو دهید. با این کار هرگونه زباله، لجن و رسوب را از تانکر آب پلی پروپیلن دور می‌کنید. این کار کیفیت آب را بهبود می‌بخشد و طول عمر منبع را افزایش می‌دهد.
      3. دمای محیط و مخزن آب پلی پروپیلن را کنترل کنید. دمای بالا تجهیزات و تانکر را با فرسودگی مواجه می‌کند و سرمایه شما را از بین می‌برد.
      4. از تانکر آب پلی پروپیلن در برابر نور خورشید مراقبت کنید. برای این کار می‌توانید یک سایبان برای مخزن بسازید و یا اینکه منبع آب خود را کاور کنید. می‌توانید با استفاده از پارچه برای منبع کاور بدوزید؛ اما بهترین کار این است که آن را در فضای داخلی نصب کنید و نه در فضای باز.

مجموع این عوامل می‌تواند به شما در افزایش طول عمر مخزن آب پلی پروپیلن کمک کند و سرمایه شما را به مدت طولانی‌تری حفظ نماید.

عوامل مؤثر بر قیمت تانکر آب پلی پروپیلن

وقتی می‌خواهید یک تانکر برای کاربرد مورد نظر خود خریداری کنید، یکی از مهم‌ترین عوامل، قیمت منبع است. در بسیاری از موارد، ما یک هزینه محدود برای انجام یک پروژه یا خرید یک ابزار در اختیار داریم؛ بنابراین نیاز است عوامل مؤثر بر قیمت مخزن را بشناسیم. در این بخش این عوامل را معرفی می‌کنیم.

      1. ضخامت تانکر: هر چه تانکر مورد نظر ما دارای بدنه ضخیم‌تر باشد، کیفیت بهتری دارد و قیمت آن بالاتر است.
      2. تعداد لایه‌ها: قیمت تانکر دولایه از تانکر تک لایه بیشتر است. به همین صورت، قیمت تانکر سه لایه از تانکر دو لایه بیشتر است. به این ترتیب هر چه تعداد لایه‌ها بیشتر باشد، قیمت مخزن آب پلی پروپیلن بیشتر خواهد بود.
      3. کیفیت ساخت: کیفیت ساخت به‌طور مستقیم بر طول عمر تانکر مؤثر است. هر چه تانکر باکیفیت‌تر باشد، قیمت بالاتری دارد؛ زیرا تانکر سازی دقت و مهارت بیشتری برای آن به کار برده و مهارت بیشتری از خود نشان داده است.
      4. ابعاد و حجم: یک مخزن آب پلی پروپیلن 1000 لیتری به‌مراتب قیمت کمتری نسبت به نمونه ۱۰۰۰۰ لیتری دارد؛ بنابراین هر چه حجم بالاتر باشد قیمت نیز بالاتر خواهد بود.
      5. نحوه و روش ساخت: مخزن آب پلی پروپیلن را به دو روش می‌سازند. قالب‌گیری چرخشی و استفاده از ورق. اینکه کدام روش را انتخاب کنید، می‌تواند بر قیمت نهایی آن تأثیر بگذارد.
      6. شکل ظاهری: در برخی موارد، اینکه مخزن آب پلی پروپیلن شما دارای چه شکلی باشد، می‌تواند قیمت آن را تغییر دهد؛ بنابراین اگر در بودجه خود با محدودیت مواجه هستید، می‌توانید در این باره با تانکر سازی مشورت کنید و موردی را انتخاب کنید که با بودجه شما سازگار است.

جمع‌بندی و سخن پایانی

مخزن آب پلی پروپیلن یکی از انواع مخزن آب است که وزن بسیار سبکی دارد و با آب واکنش شیمیایی نمی‌دهد. این مخازن طول عمر بالایی دارند و در برابر ضربه به‌خوبی مقاومت می‌کنند. از تانکر آب پلی پروپیلن در بسیاری از صنایع می‌توان استفاده نمود که از جمله آن‌ها می‌توان آبزی‌پروری، دام‌پروری، صنایع غذایی و کشاورزی را نام برد. اگر شما هم نیاز به یک مخزن آب پلی پروپیلن یا هر تانکر دیگر دارید، می‌توانید با تانکر سازی تهران فلز تماس بگیرید و پیش از ثبت سفارش، مشاوره رایگان دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *